Hlavní obsah

Zklamaný Vrba: Slavia dala z jediné stoprocentní šance gól, my ze tří nic

Plzeň

Dusil v sobě velké zklamání. Trenér Plzně Pavel Vrba věděl, že Viktoria měla v nedělním šlágru fotbalové ligy proti Slavii na mnohem lepší výsledek. Musel však skousnout porážku 0:1, po které Západočeši na lídra ztrácejí už devět bodů.

Slavia byla z jediné stoprocentní šance stoprocentní, a to rozhodlo, hodnotí Pavel VrbaVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Co rozhodlo o porážce Plzně?

Myslím, že v úvodu jsme měli dvě tři situace, kdy jsme z prostoru penalty nedokázali trefit bránu. Ať už to byl Kayamba nebo další. Mohli jsme jít do vedení, bohužel se tak nestalo. Potom se hra vyrovnala, v závěru poločasu jsme dostali po důrazných soubojích gól. Nakonec jsme si vypracovali v závěru velkou šanci na vyrovnání, Brabec ale také nedal. Nastřelil hráče na malém vápně.

O porážce Plzně tedy rozhodla mizerná produktivita?

Slavia z jediné stoprocentní příležitosti dala gól. Mrzí to, ale takový fotbal někdy je. V takových zápasech prostě musíte být produktivní. My jsme nebyli.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Josef Hušbauer ze Slavie Praha běží oslavovat svůj gól během utkání 14. kola Fortuna ligy v Plzni.

Ovlivnilo váš herní plán brzké střídání Řezníka?

Co se týká rozestavění, máme tři nebo čtyři zraněné, kteří by pravděpodobně zasáhli do utkání. Například Kopic, který má natažený postranní vaz v koleni ze zápasu s Baníkem. Bude chvíli trvat, než bude fit. Když pak přijde další zranění, není to příjemné. Krajních obránců jsme v dané chvíli neměli zase tolik.

Rozcvičoval se také Hubník, proč jste se rozhodl poslat za Řezníka na hřiště Mihálika?

Chtěli jsme mít v útočné fázi hráče, kteří ji dokáží podpořit. Venku by to bylo možná jinak, ale my jsme chtěli být silnější v ofenzívě. Proto jsme se takto rozhodli. Každý zásah do sestavy je složitý. O to vyšší, pokud dotyčný nehraje na své obligátní pozici. Výkon to pak trošku ovlivňuje. Ale nechci se na nic vymlouvat. Slavia vyhrála, to je fakt.

Na Slavii nyní ztrácíte devět bodů. Je v silách Plzně její náskok zlikvidovat?

Slavia momentálně žije v euforii, což je správně. Vládne v lize, hraje Champions League. Zažívá zápasy, které jsou pro celé Česko mimořádné. Její hráči z nich mají sebevědomí, i z toho, že jsou na vítězné vlně. Chtěli jsme jim to přetnout. Devět bodů je strašně moc, to všichni víme. Uvidíme, co bude ve Slavii v zimě, můžou odejít někteří hráči.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Slavie Jan Bořil (vlevo) a Michal Frydrych oslavují vítězství nad Plzní.

Reklama

Související témata: