Hlavní obsah

Zlín jablonecké prokletí nezlomil. Každý bod je ale pro nás povzbuzením, tvrdil po remíze Červenka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalisté Zlína udrželi i ve třetím ligovém utkání po příchodu trenéra Bronislava Červenky neporazitelnost. Na svém stadionu však nenavázali na předchozí venkovní triumf v Pardubicích, s Jabloncem před svými fandy jen remizovali 1:1. Přesto se odpoutali z posledního místa tabulky.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Trenér Zlína Bronislav Červenka v utkání proti Jablonci.

Článek

„Měli jsme velmi dobrý vstup do utkání. Byli jsme aktivní a důsledně jsme zpočátku dostupovali protihráče,“ pochvaloval si Červenka. Jeho týmu se dařil rychlý přechod do protiútoku. „Po jednom z nich jsme vstřelili vedoucí gól. Další dva či tři jsme ovšem bohužel do úspěšného konce nedotáhli. S prvním poločasem jsem byl velice spokojený, ale škoda, že jsme po něm neměli dvoubrankový náskok,“ litoval po své domácí premiéře.

Krátce po změně stran se totiž povedlo Jabloneckým vyrovnat. „Dostali jsme hodně jednoduchý gól. Nepokryli jsme soupeřovu průnikovou přihrávku mezi beka a stopera. Zhruba na čtvrt hodiny nás to srazilo dolů. Zatáhli jsme se a nechali jsme hostům až příliš mnoho prostoru. Byli jsme hodně pasivní. Naštěstí jsme přečkali dva až tři momenty, které hrozily druhou brankou v naší síti,“ oddechl si Červenka.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zlínský Lukáš Bartošák v souboji s Vachtangem Čanturišvilim z Jablonce.

S příchodem střídajících Slončíka a Dramého na hřiště se povedlo Zlíňanům jabloneckou převahu utnout. „Dokázali jsme zase podržet balon a znovu jsme začali být nebezpeční směrem dopředu. Velká škoda Slončíkovy střely z trestného kopu, po níž zvonila tyč. To už jsme zvedali ruce nad hlavy. Tentokrát se od nás štěstíčko trochu odvrátilo. Plichta byla ale nakonec asi zasloužená,“ uznal.

Ševci tak ani ve 22. vzájemném ligovém utkání od dubna 2008 Jablonec neporazili. „Mohli jsme tuhle sérii konečně zlomit, ale mohli jsme i prohrát. Pro nás je každý získaný bod velkým povzbuzením. Těší mě, že všichni hráči nechali na hřišti maximum sil a dali do hry srdce,“ chválil Červenka svoje mužstvo.

Radost mu udělal i jeho bývalý tým, od něhož se nedávno do Baťova města přesunul. Fotbalisté Kroměříže, které ještě před třemi týdny ve druhé lize vedl, vyválčili překvapivě tři body za vítězství 1:0 v hanáckém derby v Prostějově. „Se štěstím je kluci doslova ubojovali,“ stihl si už zjistit.

Červenkův současný celek čeká nyní v nejvyšší soutěži reprezentační pauza. „Kromě ligy jsme hráli i pohár v Ostravě, takže máme za sebou docela náročný program. Přestávky tudíž využijeme k nabrání nejen fyzických, ale i psychických sil. Taky pochopitelně pořádně potrénujeme a za dva týdny se vydáme na Spartu,“ měl už Vrbův nástupce ve Zlíně v hlavě další náročné ligové střetnutí na hřišti obhájce titulu.

Reklama