Hlavní obsah

Zlín o rok prodloužil smlouvu s bývalým fotbalovým reprezentantem Procházkou

Zlín

Bývalý fotbalový reprezentant Václav Procházka bude i v nadcházející sezoně působit v prvoligovém Zlíně. Vedení Ševců se zkušeným sedmatřicetiletým obráncem prodloužilo končící smlouvu o další rok. Zlínští o tom informovali na svých internetových stránkách.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Martin Cedidla ze Zlína a René Dedič z Opavy.

Článek

Procházka přišel do Zlína vloni v létě jako volný hráč po skončení smlouvy v Baníku Ostrava. V uplynulé sezoně, v níž Ševci obsadili 14. místo v ligové tabulce, zasáhl majitel tří mistrovských titulů s Plzní do 30 kol a jednou skóroval.

Celkem má v české nejvyšší soutěži na kontě 390 startů a 24 gólů. Působil také v Mladé Boleslavi, Slovácku a tureckém Osmanlisporu. Za reprezentační "áčko" v letech 2013 až 2015 nastoupil do 15 utkání.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Václav Procházka v dresu Plzně.

"Vašek svými výkony a přínosem pro tým přesvědčil. Jeho velkou výhodu je i fakt, že je variabilní a dokáže nastoupit na více postech. Naše spolupráce tak bude pokračovat i v další sezoně," uvedl zlínský generální manažer Zdeněk Grygera.

Zlínští prodloužili smlouvu také s klubovým odchovancem a mládežnickým reprezentantem Martinem Cedidlou, a to o dalších tři a půl roku. Devatenáctiletý obránce už stihl ve svém věku odehrát 52 prvoligových zápasů a dal jeden gól.

Reklama

Související témata: