Hlavní obsah

Zlín získal na roční hostování záložníka Reitera

Zlín

Fotbalisty Zlína posílí útočník či záložník Rudolf Reiter z Baníku Ostrava, který ho uvolnil na roční hostování s opcí. Stejným směrem zamířili nedávno i Martin Fillo a Robert Hrubý. Oba kluby informovaly o Reiterově přesunu na svých webech.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Václav Procházka z Baníku Ostrava, Adam Hložek ze Sparty Praha a Rudolf Reiter ještě v dresu Baníku.m utkání ve skupině o titul.

Článek

Šestadvacetiletý Reiter strávil minulou sezonu na hostování v Brně, za které i vinou zranění odehrál jen 15 ligových zápasů, v nichž neskóroval. Zbrojovka z nejvyšší soutěže sestoupila.

Předtím hrál v letech 2017 až 2019 první ligu za Bohemians 1905, v nejvyšší soutěži dosud nasbíral 107 utkání a pět branek.

"Ze Zlína jsem měl snad už tři nabídky. Jednou to zatrhnul Baník samotný, nyní už to konečně vyšlo. Je tady dost hráčů, které znám. Kabina bude dobrá. Mám pocit, že se tu skládá super mužstvo," uvedl Reiter. "Mám z toho dobrý pocit, což byl jeden z důvodů, proč jsem na to Zlínu kývl," řekl odchovanec pražské Sparty.

Reiter se už v tomto týdnu zapojil do tréninku. „Jsem rád, že po individuálních trénincích jsem se mohl přidat k týmové přípravě," ulevil si.

S trenérem Jelínkem jej nyní čeká měsíční letní příprava na nový ročník. „Krátce jsme spolu mluvili, na delší rozpravu teprve přijde," říká střelec pěti ligových branek, v nejvyšší soutěži přitom zasáhl do 107 utkání. Za své přednosti považuje rychlost. „Jsem rychlonohý hráč. Mám rád náběhy za obranu, očekává se ode mě hra jeden na jednoho a centr do vápna," uvedl na internetových stránkách zlínského klubu.

Reklama

Související témata: