Hlavní obsah

Zlíňané neudrželi vedení. Chtěli jsme se na Pardubice dotáhnout, lituje remízy Vukadinovič

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlínští fotbalisté nenavázali před svými fandy na předchozí domácí triumf v ligovém duelu nad Olomoucí. V záchranářské bitvě sousedů v tabulce s Pardubicemi sice skórovali jako první, avšak nakonec se museli spokojit s remízou 1:1. Autora vedoucí trefy Moravanů Vukadina Vukadinoviče hodně mrzelo soupeřovo vyrovnání z pokutového kopu za Simerského ruku krátce po změně stran.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Vukadin Vukadinovič se raduje z gólu

Článek

„To pro nás byla veliká rána. My jsme chtěli po pauze na Pardubice vlítnout a přidat druhý gól. Místo toho bylo srovnáno,“ posteskl si zklamaný Vukadinovič.

Litoval, že Zlíňané nevedli po prvním poločase aspoň 2:0. „Předváděli jsme do přestávky solidní hru a skoro k ničemu jsme hosty nepustili. Jenže jsme další střelecké příležitosti neproměnili,“ mrzelo rychlonohého Srba.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zlín se s Pardubicemi rozešel smírně.

Z vyrovnání na 1:1 se domácí těžce vzpamatovávali. „Už jsme se dost složitě dostávali zpátky do tempa. Remíza je pro nás doma málo. Pardubičtí jsou naším přímým konkurentem v boji o záchranu. Chtěli jsme se na ně dotáhnout na jeden bod. Nepovedlo se, ale jedeme dál,“ burcoval Vukadinovič okamžitě.

Ve druhé půli už mnoho šancí na zlínském stadionu k vidění nebylo. „Pardubice mají šikovné fotbalisty. Na jejich hru se kouká dobře. My jsme ovšem dobře bránili a jim nerozhodný výsledek zřejmě stačil,“ domníval se.

Rovněž kouče Ševců Bronislava Červenku štvalo, že jeho celek nedovedl dobře rozehrané střetnutí do vítězného konce. „Je to velká škoda. Branku jsme sice dostali z pokutového kopu, avšak penaltové situaci předcházela naše chybička. Pak už jsme nebyli zdaleka tak agresivní. Tak trochu jsem cítil, že jsme dole. Remíza byla nakonec asi spravedlivá,“ uznal.

Uvědomoval si, že nerozhodný výsledek je pro jeho mužstvo značnou komplikací. „Každá ztráta v domácím prostředí je nepříjemná, a tato obzvlášť. Vadí mi, že se nám nedaří udržet před našimi fanoušky čisté konto. Druhý poločas jsme ovšem odehráli nervózně, míče nám odskakovaly od noh. A některé situace jsme zbytečně uspěchali,“ posteskl si Červenka.

Byl rád, že aspoň na lavičku už usedl uzdravený obránce Didiba. „Připravoval se s mužstvem jen pár dní, musí ještě nabrat kondici,“ uvedl na jeho adresu zlínský trenér.

Reklama

Související témata: