Hlavní obsah

Fanoušci Sigmy opustili zápas s Jabloncem, protestovali proti vedení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fanoušci olomoucké Sigmy, jak předem avizovali, přesně v 19. minutě právě probíhajícího duelu Hanáků s Jabloncem opustili tribunu Androva stadionu. Opouštěli ji za pokřiku „všichni ven“ a za doprovodu burácení ohňostroje, který odpálili za stadionem. Protestovali tak proti klubovému vedení, s nímž již týdny vedou válku. Po deseti minutách se vrátili do hlediště.

Odchodu fanoušků Sigmy ze zápasu s JabloncemVideo: Petr Marek, Sport.cz

 
Článek

Nespokojení olomoučtí příznivci už v sobotu pocákali zdi Androva stadionu krví a před vstup naaranžovali uříznuté prasečí hlavy. Zároveň v krátké době už podruhé tam nalepili plakáty s heslem „Prasata z velení, vzdejte se velení“ s podobiznou sportovního ředitele Ladislava Mináře. Tytéž se už delší dobu objevují na různých místech ve městě a kolují i na sociálních sítích. Incidenty řeší Policie ČR. Vedení klubu vydává prohlášení, hrozí žalobami a ubezpečuje, že neodstoupí s tím, že se nenechá zastrašit. Vesměs přes šéfa klubového představenstva Petra Konečného. Minář ani místopředseda představenstva Jiří Ficner, na které zloba fanoušků kromě Konečného míří nejvíce, mlčí.

Na hustou atmosféru v klubu upozorňují experti, ale třeba i Robert Runták, který v letech 2009 až 2012 byl spolumajitelem klubu. Podle něj je od úplatkářské aféry, která Sigmu postihla před třinácti lety, krajně negativní. „Veřejnost vedení přestala věřit. Důvěra v lidi, co tam jsou, je pryč. Proto i když Sigma hraje zrovna dobře, lidí na ni chodí málo. A obávám se, že to bude ještě horší,“ řekl nedávno Sportu.cz.

Míní, že jediným východiskem je změna vlastnické struktury klubu. V tom má nyní majoritu spolek SK Olomouc Sigma MŽ, zbytek patří městu. Námluvy s americkým investorem, které již několik týdnů probíhají, ale zatím nikam nepokročily.

Samotní fanoušci mají jasno. Vedení musí odstoupit a přijít by měl i nový trenér. „S tím, jak to tady vedou, nikdo z nás nesouhlasí. Musí přijít změna, jinak lidi do hlediště nedostanou. A o ty přece jde především,“ řekl stejně jako ostatní Sportu.cz Martin Kráčmar.

Vzápětí uvedl i několik příkladů, proč má výhrady. „Jak ředitel Minář zametl s Romanem Hubníkem, klubovou legendou, to byla hrůza! Nechápu. Když jsem byl zase v Uničově, kde Sigma hrála pohár, viděl jsem, jak arogantně peskuje tehdejšího kouče Jílka. Řval na něho z deseti metrů z tribuny a úkoloval ho, koho má střídat. Táhne se to tady dlouho. Hráči to vidí, a to není dobře. Trenérem Saňákem se však nic nezmění. Musí přijít nějaký charismatický člověk, osobnost, co si s pana Mináře nebude nic dělat a bude prosazovat svoje názory. To ale bude možné jen, pokud nahoře nastane změna,“ pověděl.

Reklama