Hlavní obsah

Zlíňané vylepšili herní projev. Rád bych u týmu pokračoval, svěřil se zaskakující kouč

Uherské Hradiště

Herní projev zlínského týmu se pod jeho vedením evidentně zlepšil, ale i tak uhráli fotbalisté Fastavu v posledních třech ligových kolech pouze bod za domácí plichtu s Libercem. V závěrečném duelu sezony v Uherském Hradišti padli se Slováckem 0:2, přestože si vytvořili dost střeleckých příležitostí. Devětatřicetiletý trenér Jan Jelínek, který nedávno ve funkci hlavního kouče vystřídal Bohumila Páníka, zatím netuší, zda bude na lavičce moravského mužstva pokračovat

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Trenér Zlína Jan Jelínek při zápase 34. kola 1. fotbalové ligy proti Slovácku.

Článek

Byl byste rád, kdyby vás zlínské vedení po krátkém záskoku znovu oslovilo?

Samozřejmě. Mám fotbal moc rád a motivací každého kouče je trénovat co nejvýš. Uvidím, jestli nabídka přijde. Doteď jsme se soustředili na důstojné dokončení prvoligového ročníku.

I utkání v Hradišti ukázalo, že jste se sice herně zvedli, ale i tak jste si připsali jedenáctý ligový duel v řadě bez vítězství...

Těžko se mi to hodnotí. Když neuspějete v tak prestižním derby, je to vždycky špatné. Rozdíl mezi námi a Slováckem byl hlavně v tom, že my neproměníme ani vyložené šance, zatímco domácí skórovali hned z prvního brejku po naší velké chybě. To, že nedáme ani tutovky, rozhodlo jednoznačně zápas v náš neprospěch.

Váš výkon ale nebyl špatný, že?

Byli jsme favorizovanému Slovácku, které se prezentovalo velkou agresivitou a důrazem, vyrovnaným protivníkem. Jak už jsem ale říkal, srazila nás mizerná koncovka. Hlavně Fantiš na konci prvního a Vraštil ve druhém poločase byli hrozně blízko vstřelení gólu. Bylo znát, že kluci poslední dobou výrazně ožili. Chtěli hrát aktivně dopředu.

Čím by si mělo mužstvo v letní pauze projít, aby zkraje nové sezony nelichotivou sérii utkání bez výhry uťalo?

Kluci si teď na dovolené vyčistí hlavy. Klubové vedení a realizační tým musí vyhodnotit chyby a zapracovat na skladbě kádru. Přijít by měli především krajní hráči, kteří dokážou proměňovat šance. Cílem je, aby herní projev byl ofenzivnější. Chce to střílet víc branek a míň jich dostávat. Na tom je potřeba v přípravě zapracovat. Body pak budou určitě přibývat mnohem pravidelněji.

Reklama

Související témata: