Hlavní obsah

Změna kvůli zemětřesení, Hanousek našel v Turecku novou adresu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Vrátil se i s rodinou na čas šťastně domů, bez práce ovšem dlouho nezůstal. Obránce Matěj Hanousek bude z fotbalové Sparty do konce sezony hostovat v tureckém klubu Ankaragücü. Od začátku ročníku hostoval v Gaziantepu, jenže počátkem února zasáhla Turecko a Sýrii ničivá zemětřesení. Proto se Gaziantep odhlásil z aktuální sezony turecké nejvyšší soutěže. Hanousek s pomocí svých agentů řešil svou další budoucnost. Nyní ukončil své hostování v Gaziantepu a ve zbytku sezony bude hostovat v Ankaragücü.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tak hodně štěstí! Trenér Sparty Praha Brian Priske a Matěj Hanousek.

Článek

Letní přípravu zahájil devětadvacetiletý obránce ve Spartě a odehrál přípravné utkání s Opavou. Do dalších přípravných zápasů už nezasáhl a zamířil do tureckého Gaziantepu. V jeho barvách odehrál dvacet ligových a jeden pohárový zápas. Právě proti Ankaragücü odehrál Hanousek koncem ledna svůj předposlední zápas za Gaziantep.

"Přestupní termín už v Turecku skončil, ale mohli jsme využít výjimku, kterou s ohledem na zemětřesení FIFA vydala," referuje přímo z Turecka hráčův zástupce Filip Zíka ze společnosti Global Sports.

Někdejší hráč Dukly či Jablonce se krátce po zemětřesení, které si vyžádalo přes 50 tisíc obětí, s rodinou vrátil do Prahy. Za Gaziantep odehrál 20 ligových zápasů. Vedle Gaziantepu se z turecké soutěže odhlásil i Hatayspor. Tamní liga se opět rozběhla na konci minulého měsíce po třítýdenní pauze. Celek z turecké metropole Ankaragücü je na první nesestupové pozici.

„Výjimku sice FIFA vydala, problém však byl s registrací. Systémy na to nebyly připravené a aktualizované," poukazuje Filip Zíka z rodinného manažerského klanu.

„Ankaragücü se ozvalo v pátek a hostování bylo třeba dotáhnout do nedělní půlnoci. Nakonec se všechno stihlo, i díky nasazení a pochopení Sparty a tureckých klubů. Přes celou neděli se na tom pracovalo, nakonec do sebe všechno zapadlo. V pondělí po obědě FIFA hostování potvrdila," líčí agent.

Agentura měla pro Hanouska ještě i další možnosti.

„O Matěje se již delší dobu zajímá polská Vratislav. Tam jsme se ale neshodli na podmínkách, budget už mají plný. Navíc už nebyl čas. Stejně jako v Bulharsku, odkud se ozval CSKA Sofie," jmenuje Zíka.

Výjimka šla v podstatě využít jen v Turecku.

„Zájem měl ještě Boluspor, ale do druhé ligy se Matějovi sportovně nechtělo. Ankaragücü je klub z nejvyšší soutěže. Určité jméno si Matěj v Turecku udělal. Teď je na něm, aby si je ještě vylepšil," uzavírá agent.

Reklama