Hlavní obsah

Změna na FAČR. Psotka končí, bude sportovním manažerem Zbrojovky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ještě v pátek 23. června na Valné hromadě FAČR odmítl, že by měl na fotbalovém svazu ve funkci technického ředitele skončit. Vývoj událostí ale nabral rychlý spád a Zdeněk Psotka se nově stává sportovním manažerem Zbrojovky Brno.

Foto: Profimedia.cz

Zkušený fotbalový funkcionář Zdeněk Psotka se nově stává sportovním manažerem Zbrojovky Brno.

Článek

Fotbalová asociace chtěla Psotku udržet, na druhé straně však byl enormní zájem ze strany Zbrojovky. Vše mělo vyvrcholit pátečním jednáním předsedy FAČR Petra Fouska a místopředsedy Jiřího Šidliáka s předsedou představenstva brněnského klubu Václavem Bartoňkem a samotným Psotkou, který svůj zájem o klubové angažmá potvrdil.

„Život a fotbal takové situace přináší. Zdeňkovi chci poděkovat za práci, kterou pro asociaci odvedl, a přeji mu mnoho zdaru v novém působišti. Zároveň oceňuji i korektní přístup Václava Bartoňka, který umožní, aby v následujícím období Zdeněk mohl v dohodnutém rozsahu pomoci do okamžiku, než FAČR funkci znovu obsadí. Určitá předběžná konzultační jednání v tomto smyslu již probíhají," říká Fousek.

Psotka měl na starosti mimo jiné velkou restrukturalizace soutěží, ze které se zejména na jaře stalo napříč celým českým fotbalovým rybníkem velké téma. Na poslední valné hromadě byl návrh vzat na vědomí, materiál by měl být předložen k hlasování na stejné akci za rok.

Odchod 49letého Psotky se uskuteční na základě úhrady jednostranné výstupní finanční klauzule, kterou měl bývalý trenér Olomouce či slovenské Senice ve smlouvě. Výši částky však ani jedna strana nezveřejnila.

Sám Psotka se teď těší na novou výzvu. „Zhruba poslední měsíc jsem uvažoval, jakým způsobem uchopit svou pozici, zda setrvat, co je potřeba, jestli lze fotbal dál rozvíjet. V tomto období jsem asi přemýšlel i nahlas, tím se v našem fotbalovém prostředí rozkřiklo, že takové myšlenky mám. Přišly nabídky, mezi nimi i ta ze Zbrojovky. Tu považuju za klub s potenciálem, velmi dobrou mládeží a tradicí, což je pro mě velké plus a jazýček na vahách při rozhodování, zda asociaci opustit. Člověk by si měl vyhodnotit, jestli je v daný moment na správné pozici, ta nabídka to uspíšila," vysvětluje nový sportovní manažer pro klubový web.

„Zdeněk Psotka je pro nás skvělou volbou pro naplnění koncepce, kterou jsme si vytyčili. Ceníme si oboustranně vstřícného jednání s Fotbalovou asociací, díky kterému může tento odborník v naší organizaci působit," dodává Bartoněk.

Reklama