Hlavní obsah

Zmrzlému sníh a mráz nevadil. Dokud budeme vyhrávat, klidně ať padají trakaře, culil se

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Sníh a mráz většině fotbalistů dobře nedělá. Krajní obránce Olomouce Ondřej Zmrzlý ale jako by v takových podmínkách pookřál. V Karviné, kde se většina utkání odehrála za hustého sněžení v teplotách okolo bodu mrazu, nahrál na oba góly Lukáše Juliše. Sigma zvítězila 2:0 a poskočila na třetí příčku Fortuna ligy.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Ondřej Zmrzlý (uprostřed) v souboji s Karvinským Alexem Ivánem. Vlevo olomoucký Filip Zorvan

Článek

„Podařila se nám akce na začátku utkání, tím jsme se hodně uklidnili. Nebylo to kvůli počasí vůbec snadné. Když začalo více sněžit, byla viditelnost hodně špatná, vítr hodně foukal. Ale zvládli jsme to,“ říkal hráč, jenž patří s pěti asistencemi mezi nejlepší nahrávače ligy.

„Patří k nejlepším, ne-li mezi nejlepší tři levé obránce v soutěži. Nebyl jsem spokojený s jeho výkony proti Slavii a Plzni, ale dnes ukázal svůj vysoký standard. Zase to byl Ondra, jak ho rádi vídáme,“ nešetřil chválou trenér Olomouce Václav Jílek.

Ondřeji, co bylo na utkání v Karviné nejtěžší?

Pohyb. V prvním poločase bylo počasí ještě v pohodě, dal se hrát nějaký fotbal, i když hřiště bylo už i tak dost těžké. Měkké, trhalo se to. Druhý poločas byl už o tom, kdo to kopne dál, kdo to ubrání a jestli tam někomu spadne nějaký náhodný gól. Nám se podařila akce hned v začátku druhého poločasu, to nám hodně pomohlo

U obou gólů jste si připsal asistenci. Věděl jste přesně, kde se pohybuje Lukáš Juliš?

Jo, jo, viděl jsem ho. Při prvním jsem byl už blízko Holcovi, nebylo kde to střelou procedit. Viděl jsem modrý dres, bylo jasné, že tam Julda na hrotu bude. Vyřešil to úplně mazácky, počkal si a uklidil parádně. Druhý gól, tam jsem prostě věděl, že bude na penaltě, tak jsem mu to tam dával. Krásně to uklidil.

U prvního gólu v 7. minutě první půle to vypadalo na ofsajd. Trenér Václav Jílek přiznal, že se raději ani neradoval, protože prostě nevěděl. Vy jste si byl jistý, že jste se mu vyhnul?

Já si byl jistý, že ofsajd nebude, byl jsem na úrovni Bederky a vybíhal jsem, až to dal Venťas (Denis Ventúra) za obranu. Byl jsem si naprosto jistý, že to ofsajd nebude.

Váš první vzájemný zápas s Karvinou byl v létě na pětadvacet minut přerušen kvůli dešti. Tentokrát trvala vinou napadaného sněhu přestávka pětatřicet minut. Je to náhoda?

Dokud je budeme porážet, klidně budeme hrát v kroupách. Ať klidně padají trakaře. Jsme rádi za tři body, pro nás hodně důležité po třech remízách (Pardubice a Jablonec 1:1, Zlín 0:0) a porážce (1:3 Slavia). Nebyly to dobré čtyři týdny pro nás, jsme rádi, že jsme se vrátili na koně. Musíme to doma potvrdit, chceme hrát v horní šestce. Tohle byl první krok k tomu se dostat zpátky.

V přestávce se řešilo, zda pokračovat. Chtěli jste hrát, nebo se kabina přikláněla k tomu utkání předčasně kvůli sněhu ukončit?

My jsme chtěli stoprocentně hrát. Než dohrávat zítra, nebo někdy v týdnu. Pro nás bylo lepší hrát i v takových podmínkách. Byly by to ale dva rozdílné zápasy.

Po konci utkání jste házeli na fanoušky sněhové koule. Ocenili netradiční děkovačku?

Snad jo, taky jsem si hodil. (smích)

Reklama

  5 : 0 Slavia - Ostrava 5 : 0 dohráno
20240504T18 : 00:00+0200
Slavia vs. Ostrava
Slavia vs. Ostrava
Slavia
Ostrava
  Plzeň - Ml. Boleslav dnes 15 : 00
20240505T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Ml. Boleslav
Plzeň vs. Ml. Boleslav
Plzeň
Ml. Boleslav
  Teplice - Liberec dnes 15 : 00
20240505T15 : 00:00+0200
Teplice vs. Liberec
Teplice vs. Liberec
Teplice
Liberec
  Hradec Králové - Olomouc dnes 15 : 00
20240505T15 : 00:00+0200
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové
Olomouc
  Slovácko - Sparta dnes 18 : 00
20240505T18 : 00:00+0200
Slovácko vs. Sparta
Slovácko vs. Sparta
Slovácko
Sparta
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.