Hlavní obsah

Zůstane Havlík ve Slovácku i na jaře? Bude to jeho rozhodnutí, míní trenér Svědík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už před časem poukázal kouč fotbalistů Slovácka Martin Svědík na to, že se jeho svěřence Marka Havlíka drží reprezentační forma. Teď to osmadvacetiletý hradišťský záložník potvrdil čtyřmi trefami v ligovém duelu s Bohemians 1905, které ho vynesly do čela pořadí nejlepších kanonýrů nejvyšší soutěže. Hned se vyrojily spekulace, zda bude hráčem moravského mužstva i na jaře.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Záložník fotbalistů Slovácka Marek Havlík se raduje z gólu do ostravské sítě.

Článek

„Jestli u nás Havlík zůstane? To asi není otázka úplně na mě. Marek je sice slovácký patriot, avšak když se bude chtít v kariéře posunout, tak zřejmě v zimě odejde. Bude záležet na jeho rozhodnutí,“ míní Svědík.

Havlík přispěl v uplynulém ligovém kole čtyřmi góly k triumfu 5:2 nad Bohemians. Dohromady už jich má na kontě deset. „Byl klíčovým mužem zápasu a ústřední postavou našeho týmu. Všechny jeho branky byly důležité a hezké. V současnosti těží z toho, že má důvěru, a navíc nabral sebevědomí. Pro Slovácko je momentálně klíčovým fotbalistou. Byl bych rád, kdybych s ním mohl spolupracovat i dál,“ netají trenér celku z Uherského Hradiště.

Na startu tohoto prvoligového ročníku se ovšem Havlíkovi příliš nevedlo. Svědík ho proto posunul v sestavě výš. Takřka okamžitě se to projevilo na jeho zvýšené produktivitě. Klokanům dal dokonce gól i slabší pravou nohou. „Levačku má Marek naprosto výstavní. Pravačku se snaží na trénincích vylepšovat. Jeho projektil je neuvěřitelný. Svědčí mu současné těžší terény,“ domnívá se Svědík.

Podle něj si Havlík umí při hře udělat na hřišti prostor. „Má cit pro to, kam si seběhnout. Je to komplexní fotbalista, dobře pracuje i směrem dozadu,“ oceňuje na hráči, který kroutí ve Slovácku už dvanáctou sezonu a nedávno oslavil jubilejní třísté utkání v elitní české soutěži.

Havlík, který má na kontě jeden start za národní mužstvo a vzhledem k aktuální výtečné formě se zařadil k adeptům na reprezentační dres pro evropský šampionát v příštím roce v Německu, nechce zatím svoji fotbalovou budoucnost řešit. Smlouva ve Slovácku mu vyprší po této sezoně.

„Čeká nás ještě podzimní ligová derniéra v Mladé Boleslavi,“ vyhlíží duel, v němž mohou Hradišťští protáhnout úspěšnou šňůru ligových utkání bez prohry na sedm. „Teprve pak se svým agentem panem Nehodou probereme v klidu veškeré možnosti,“ tvrdí Havlík.

Reklama

Související témata:
  0 : 0 Č. Budějovice - Bohemians 0 : 0 1. min Živě
20240504T15 : 00:00+0200
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice
Bohemians
  0 : 0 Jablonec - Karviná 0 : 0 1. min Živě
20240504T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Karviná
Jablonec vs. Karviná
Jablonec
Karviná
  Pardubice - Zlín hrají
20240504T15 : 00:00+0200
Pardubice vs. Zlín
Pardubice vs. Zlín
Pardubice
Zlín
  Slavia - Ostrava dnes 18 : 00
20240504T18 : 00:00+0200
Slavia vs. Ostrava
Slavia vs. Ostrava
Slavia
Ostrava
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.