Hlavní obsah

Čtyřgólový Havlík měl při ovacích fanoušků Slovácka slzy v očích

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je prvním hráčem v historii hradišťského klubu, jemuž se povedlo vstřelit v ligovém zápase čtyři góly. Osmadvacetiletý záložník Marek Havlík jimi výrazně přispěl k vítězství fotbalistů Slovácka 5:2 nad Bohemians a s deseti trefami se vyšvihl do čela pořadí nejlepších kanonýrů nejvyšší soutěže.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Utkání 18. kola první fotbalové ligy: 1. FC Slovácko – Bohemians Praha 1905, 9. prosince 2023, Uherské Hradiště. Marek Havlík ze Slovácka se raduje z gólu

Článek

Jak vám to zní?

Samozřejmě že hodně dobře. Je to krásný. Mě ovšem hlavně těší, že svými brankami pomáhám týmu. Jsem rád, že mi to padá a že se nám na konci podzimní části daří.

Myslíte si na korunu pro nejlepšího ligového střelce?

Na to je ještě strašně brzy. O takovém cíli jsem dosud ani nepřemýšlel.

Dal jste někdy v minulosti už čtyři góly? Třeba v žáčcích?

Abych řekl pravdu, nevzpomínám si. Možná ani tam ne.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Marek Havlík ze Slovácka během utkání s Bohemians

Jaké bylo utkání s Bohemians?

Začali jsme dobře. Rychlý vedoucí gól nás měl uklidnit. Jenže jsme Pražanům dovolili z brejku vyrovnat. A když jsme díky proměněné penaltě znovu získali náskok, v nastavení jsme se dopustili vzadu chybičky a do kabiny šli za nerozhodného stavu 2:2.

Co se v ní v pauze dělo?

Řekli jsme si, že jsme jeden tým a že do toho musíme ve druhém poločase pořádně šlápnout a urvat tři body. Chtěli jsme se s našimi fandy rozloučit doma s letošním rokem rozhodně vítězstvím. Povedlo se, a tak jsme šťastni.

Jak jste si druhou půli, v níž jste soupeři nasázel tři góly, užil?

Náramně. Už po své třetí trefě, když hlediště skandovalo moje jméno, jsem měl slzy v očích. Bylo to skvělé. A to jsem pak ještě jednu branku přidal. Říkal jsem si, že to snad ani není možné. Michal Trávník mi v žertu radil, abych pálil úplně ze všeho, že mně tam všechno spadne.

Jeden gól jste dokonce dal i slabší pravou nohou…

Je to tak. To jsem se trochu bál, zda jí balon vůbec trefím.

Po utkání jste slavil v kotli Slovácka s fanoušky. Čí to byl nápad?

Zavolali si mě. Bylo to naprosto super. Gratulovala mi i dlouholetá fanynka paní Pašková. Popřáli jsme si hezké vánoční svátky.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Hrdina Slovácka Marek Havlík

Už jste se díval na mobil, jaký ohlas měly vaše čtyři góly mezi vašimi kamarády a známými?

Jasně. Už jsem blahopřejné esemesky pročetl. Bylo jich hodně.

A už víte, kolik budete muset přispět v kabině do společné kasy?

Pokladník Petr Reinberk mi říkal, že to bude dost. Tak uvidím.

Kromě vás skóroval v duelu s Bohemians už jen Vlastimil Daníček, který proměnil pokutový kop na 2:1. Nechá vás penaltu taky někdy kopnout?

Já se na ně nehrnu. Vždyť Vlasta je penaltový mág, jak se o něm píše. Desítky proměňuje s naprostým přehledem, a tak není důvod exekutora měnit.

Poslední dobou vám vycházejí mnohem lépe druhé poločasy než první. Čím to?

Asi nám chvíli trvá, než se pořádně nažhavíme. Možná potřebujeme poločasovou bouřku v kabině, abychom se probrali. (úsměv).

Na podzim jste se výrazně zviditelnil. Máte už jasno, zda zůstanete ve Slovácku i na jaře?

To teď nechci řešit. Vždyť nás čeká ještě poslední letošní ligové střetnutí v Mladé Boleslavi. Svoji budoucnost hodlám probrat až poté v době volna a v klidu. Samozřejmě i s mým agentem panem Nehodou. Uvidíme, jaké se naskytnou možnosti.

Reklama