Hlavní obsah

Zvládne Zelený Spartu? Na Letné vyskočí tlak, jak překročíte vrátnici, míní expert

Ve Slavii to nevyšlo, tak co kdyby to klaplo ve Spartě? Mezi přestupovými spekulacemi v rámci české nejvyšší fotbalové soutěže často figuruje jméno Jaroslava Zeleného z Jablonce. Jeho příštím zaměstnavatelem by měla být Sparta. Případný přesun obránce na Letnou byl jedníím z témat pořadu Přímák na Sport.cz. Ve fotbalovém studiu Sport.cz byl hostem Zeleného nedávný kouč Petr Rada.

Má Jaroslav Zelený na Spartu? Odpvídá Petr Rada v pořadu Přímák.Video: Sport.cz

 
Článek

Ještě nedávno patřil úřadujícím mistrům z Edenu, teď si obránce Jaroslava Zeleného na Střelnici vyhlédla Sparta. „První šance ve Slavii se mu nenaplnila podle představ, takže se vrátil k nám (do Jablonce), kde znova pookřál," vzpomíná 63letý trenér Petr Rada, pro kterého byl blonďatý obránce jednou ze stěžejních postav týmu.

„V pohárových i ligových zápasech odváděl vynikající výkony, proto se dostal i do reprezentace. Myslím, že lepší formu měl možná před půl nebo tři čtvrtě rokem, kdy se ale do reprezentace nedostal," pokračuje zkušený fotbalový expert ve svém hodnocení v pořadu Přímák na Sport.cz.

Měla Sparta podepsat smlouvu s Pulkrabem dříve?Video: Sport.cz

Ale sám upozorňuje, že je velký rozdíl mezi působením v Jablonci nebo na Spartě. „Jarda se musí připravit na to, že tlak je úplně jinde," upozorňuje někdejší kouč národního týmu. „Musí nad tím sám přemýšlet, pokud to nezvládne, nemá šanci. Ve Spartě tlak je automaticky, jakmile překročíte vrátnici," dodává Rada, který po pěti letech skončil na lavičce Jablonce.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jaroslav Zelený z Jablonce a Adam Hložek ze Sparty Praha

Právě zkušený kouč přesunul Zeleného na stopera a udělal z něj ještě žádanější zboží. „Je levonohý, takových je málo. Dříve jsme měli na levého stopera Lischku. Levák hodně zrychluje rozehrávku akcí, což je pro každého trenéra výhoda," vysvětluje Rada.

„Jarda je tichý, zahleděný spíš do sebe. Hodný, slušný kluk, možná až příliš. Fotbalově o něj nemám strach, vždyť i nedávný zápas ve Walesu zvládl v reprezentaci velmi dobře. Rozhodující podle mě bude, jak se vyrovná s prostředím," přemítá kouč.

O tom, jaký post podle Rady svědčí Zelenému více a jak jej hodnotí na hřišti i mimo něj, se dozvíte ve videu z pořadu Přímák na Sport.cz.

Reklama

Související témata: