Hlavní obsah

Asi na přední příčky nepatříme, připustil po dalším kolapsu fotbalistů Zbrojovky kapitán Řezníček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do utkání se sparťanským béčkem vyběhl netradičně až po přestávce, ale ani on nezabránil dalšímu kolapsu brněnských fotbalistů v jarní části druhé ligy. Kapitána Zbrojovky Jakuba Řezníčka trápí, že se jeho týmu po domácí prohře 2:3 vzdaluje šance aspoň na třetí příčku, která by jí na konci sezony umožnila zabojovat v baráži o návrat mezi elitu.

Foto: FC Zbrojovka Brno

Brněnskému Jakubu Řezníčkovi (vlevo) se ve druhé půli utkání s rezervou Sparty skórovat nepodařilo

Článek

„Náš bodový odstup na čelo tabulky bohužel narůstá. Všechno nám utíká, a kazíme si to sami. Chtěli jsme zkraje jara udělat nějakou šňůru vítězných zápasů, ale to se nám nepovedlo. Asi na přední příčky nepatříme,“ hlesl zklamaný Řezníček, jehož celek vytěžil z úvodních čtyř jarních střetnutí pouhé dvě remízy.

Kouči Zbrojovky Tomáši Poláchovi se tentokrát nevešel do základní sestavy. „Prostě mi to bylo oznámeno. Šlo o trenérovo rozhodnutí,“ okomentoval to stroze Řezníček, na němž bylo znát, že mu pozice střídajícího žolíka nebyla příliš po chuti.

První poločas tak sledoval pouze z lavičky. „Do přestávky to byl vyrovnaný duel. Hrálo se nahoru dolů. Spartě se po pěkné kombinaci povedlo vstřelit vedoucí gól. A také druhou branku jsme inkasovali po hezkém centru, ale bohužel jsme nechali skórujícího hráče úplně volného,“ posteskl si.

Brňanům se podařilo krátce před pauzou snížit šťastnou tečovanou střelou Potočného na 1:2 a poté už Řezníček dostal pokyn, aby vyběhl po změně stran na hřiště. „Měl jsem pochopitelně velkou motivaci, abych pomohl něco se zápasem ještě udělat,“ svěřil se.

Ocitl se před soupeřovou brankou v několika nadějných situacích. V té největší šanci mířil nad břevno. „Byl to prudký centr, ale i tak z toho měl být gól. Ukázalo se, že ani já, stejně jako celé mužstvo, nejsem v pohodě,“ přemítal Řezníček.

Střelecké příležitosti měli i jeho parťáci. „Bylo jich docela dost. Vyrovnávací gól jsme tam ale bohužel nedotlačili. Štve mě, že jsme zase pořádně zapnuli až za nepříznivého stavu. Nemám pro to vysvětlení,“ pokrčil rameny.

Sparťané naopak po další nedůslednosti v defenzivě Zbrojovky navýšili vedení na 3:1. „To už se pak dalo v závěru těžko dohonit. Je to pořád dokola. Stále se nemůžeme odrazit k lepším výsledkům,“ povzdechl si Řezníček.

Poděkoval fanouškům, jichž i na Velký pátek dorazilo do hlediště královopolského stadionu přes tři tisíce. „Podporovali nás, byl to velký rozdíl oproti předchozímu domácímu utkání s Táborskem,“ uvedl v narážce na to, že tentokrát příznivci Zbrojovky výrazně upustili od protestů proti dosavadnímu majoritnímu majiteli klubu Václavu Bartoňkovi. Akcionáři totiž nedávno ve společném prohlášení ujistili, že změny ve vlastnické struktuře klubu budou dokončeny do 26. dubna, kdy se uzavře licenční řízení pro příští sezonu.

Rozhořčení fandů Zbrojovky z předvedené hry Řezníček chápe. „Nedivím se, že jsou naštvaní. To já taky. Zasloužili by si od nás mnohem lepší výkony. Je jasné, že chtějí, abychom vyhrávali. Snad se toho brzy společně dočkáme,“ přeje si.

Reklama

Související témata: