Hlavní obsah

Kouč Brna o Radově trestu: Náš dobrý vztah se nezměnil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Naděje brněnských fotbalistů aspoň na účast v baráži a rychlý návrat mezi elitu čím dál víc klesají. Zbrojovka podlehla v utkání 20. druholigového kola na domácím hřišti, navzdory výraznému zlepšení po přestávce, béčku pražské Sparty 2:3 a připsala si už druhou porážku v řadě. Na premiérový jarní triumf stále čeká.

Foto: FC Zbrojovka Brno

Pozice kouče Tomáše Polácha u fotbalistů Zbrojovky je po domácí prohře s béčkem Sparty nejistá

Článek

Kýžená třetí příčka v tabulce se Zbrojovce neustále vzdaluje, a tak další setrvání trenéra Tomáše Polácha u týmu je v silném ohrožení. „Všechno je možné. Zodpovědnosti za výsledky a předvedenou hru se rozhodně nezbavuju. Avizované cíle se nám bohužel nedaří naplňovat. Jsem z toho zklamaný i kvůli lidem v klubu a fanouškům. Pokud vedení rozhodne o změně, budu to pochopitelně respektovat. Já ale nic nevzdávám. Je ovšem samozřejmě možné, že se něco stane,“ uvedl Polách po nepovedeném duelu s letenskou rezervou.

Naštvalo ho, že Brňané dostali opětovně laciné góly. „Kvůli tomu jsme zase museli dotahovat. Sparťané se soustředili na důslednou defenzivu a pro nás bylo těžké výsledek honit. Hlavně ve druhé půli jsme si vypracovali spoustu šancí. Skoro nic jsme z nich ale nevytěžili. Navíc jsme už potřetí v jarní části inkasovali tři branky, což je strašně moc,“ posteskl si.

Podle Polácha chyběly jeho fotbalistům větší drajv i kreativita. „Bohužel se nám nepodařilo po snížení na 1:2 dát vyrovnávací gól. A když nám hosté znovu odskočili o dvě branky, už si vítězství i díky skvělému gólmanovi Surovčíkovi pohlídali,“ mrzelo ho.

V základní jedenáctce Zbrojovky tentokrát chyběl kapitán a nejlepší střelec týmu Jakub Řezníček. „Je to pro nás stále klíčový útočník. Chtěli jsme ale tentokrát hrát trochu jiným stylem. Naším záměrem bylo roztrhat soupeřovu defenzivu náběhy za obranu s tím, že Kuba přijde na hřiště později. Mluvil jsem s ním o tom. Bylo vidět, že by raději hrál od začátku, což je správné. I díky jeho příchodu na trávník jsme ale předvedli po změně stran podstatně lepší výkon,“ vysvětloval Polách.

Vyjádřil se také k osmiměsíčnímu trestu, který disciplinární komise udělila kouči fotbalistů Dukly Petru Radovi za to, že Polácha ve vzájemném zápase v premiérovém jarním kole druhé ligy na Julisce urazil rasistickým výrokem „ty zoufalej cikáne“.

„Výši trestu mně nepřísluší hodnotit. Známe se spolu dlouho a tato událost náš dobrý vztah nijak nezměnila. Zavolal mi asi dvě hodiny po utkání a potom jsme spolu hovořili telefonicky ještě asi třikrát. Dokážu pochopit, že to řekl v emocích. Takhle jsem to ve čtvrtek sdělil online i disciplinární komisi. Z mé strany je to uzavřené,“ tvrdil Polách.

Reklama