Hlavní obsah

Slavia B - Sparta B 4:2Destrukce Sparty dokonána. Druholigové derby pražských „S“ ukořistila Slavia B

Fotbalisté Slavie porazili v druholigovém derby rezerv Spartu 4:2. Jiný pražský celek Dukla prohrála v Třinci 0:2 a ani ve třetím kole nebodovala a neskórovala. Líšeň po obratu zvítězila ve Vlašimi 2:1 a jako jediná naplno bodovala ve všech třech zápasech nové sezony druhé nejvyšší soutěže. Vyškov zdolal 3:1 Táborsko a má stejný počet sedmi bodů jako Karviná a čtvrtá Jihlava, jež vyhrála v Chrudimi 2:1.

Foto: SK Slavia Praha, Twitter

Fotbalisté slávistického béčka oslavují gól v pražském derby.

Článek

Slávistům vyšla skvěle úvodní čtvrthodina, v níž Beran z penalty a Fila zařídili červenobílým dvoubrankový náskok. Za Spartu snížil Pudhorocký, ale v závěru úvodního dějství se na druhé straně prosadil Šubert. Krátce po přestávce zvýšil na 4:1 Bárta, v závěru zmírnil porážku hostů z penalty Pudhorocký. Slavia vyhrála v druholigovém ročníku poprvé, naopak její pražský rival stále čeká na premiérové vítězství.

Třinec proti Dukle poslal do vedení v 33. minutě Omasta. Po změně stran dostal v rozpětí dvou minut dvě žluté karty hostující útočník Šebrle. Pojistku na triumfu Slezanů přidal Juřena. Dukla je poslední se skóre 0:6.

V čele je Líšeň. Brněnský celek prohrával ve Vlašimi od 32. minuty po trefě Langhamera. V rozmezí 72. až 82. minuty ale hosté duel otočili. Nejprve skóroval Vandas a po něm z penalty Čermák.

Vyškov udržel neporazitelnost, přestože po první půli po Nešporově brance s Táborskem prohrával. Ve druhém poločase ale domácí třikrát skórovali. Dva góly zaznamenal Fofana a jeden Kanakimana. Jihočeši nenavázali na úvodní dvě remízy.

Jihlava rozhodla o plném bodovém zisku v Chrudimi v úvodním dějství, kdy se trefili Gabriel a Shudeiwa. Za domácí snížil Firbacher.

Fortuna národní liga, 3. kolo
Slavia B - Sparta B 4:2
Branky: 9. Beran z pen., 14. Fila, 45. Šubert, 47. Bárta - 42. a 89. Pudhorocký. Rozhodčí: Machálek - Hájek, Volf. ŽK: Valenta, Fila - Novotný, Večerka, Kuchař, Pudhorocký, Vydra. Diváci: 1280.
Chrudim - Jihlava 1:2
Branky: 77. Firbacher - 36. Gabriel, 45.+1 Shudeiwa. Rozhodčí: Adámková - Hurych, Pochylý. ŽK: Látal - Shudeiwa, Piško, Křivánek, Gabriel. Diváci: 970.
Třinec - Dukla Praha 2:0
Branky: 33. Omasta, 74. Juřena. Rozhodčí: Orel - Machač, Lakomý. ŽK: Omasta, Juřena, Habusta, Kerl - Šebrle, Peterka, Holiš. ČK: 50. Šebrle. Diváci: 436.
Vyškov - Táborsko 3:1
Branky: 55. a 70. Fofana, 57. Kanakimana - 17. Nešpor. Rozhodčí: Křepský - Pfeifer, Poživil. ŽK: Ilko - Bezpalec, Kone, Mezera, Nešpor. Diváci: 737.
Vlašim - Líšeň 1:2 (1:0)
Branky: 32. Langhamer - 72. Vandas, 82. Čermák z pen. Rozhodčí: Raplík - Dobrovolný, Novák. ŽK: Smejkal, Toula, Halinský - Ulbrich, Matocha. Diváci: 601.

Reklama

Související témata: