Hlavní obsah

Plno šancí, zlom před poločasem. Slavia ovládla derby, vidět byl Fila

Bylo to jiné derby pražských rivalů, které se v nejvyšší soutěži často mění v urputný boj a neustálé strkanice. Souboj rezerv Slavie a Sparty ve druhé fotbalové lize nabídl svižný fotbal, plno šancí, gólů a elánu. Béčko sešívaných porazilo v prestižním zápase béčko Letenských 4:2.

Foto: twitter.com

Fotbalisté Slavie se radují z branky

Článek

Úvodní aktivita Sparty nic nepřinesla. „A to byl první klíčový moment. Místo toho, abychom v šesté minutě vedli o dvě branky, tak ve dvacáté minutě 0:2 prohráváme," posteskl si v rozhovoru pro ČT trenér sparťanské rezervy Michal Horňák.

Odkazoval na dvě dobré příležitosti svého mužstva, které zlikvidoval v ochranné masce velmi dobře chytající Adam Dvořák. Na druhé straně zase dodal nadstavbu útočník Daniel Fila, obvyklý hráč slávistického áčka. Nejprve vybojoval penaltu, kterou proměnil Štěpán Beran, ve 14. minutě devatenáctiletý šutér pohotově dorazil míč do sparťanské sítě.

Hrálo se intenzivně, bezstarostně. Obě mužstva útočila. Sparta snížila po pěkné individuální akci šikovného kapitána Petra Pudhorockého, ale ještě do přestávky si domácí znovu vypracovali dvougólový náskok. Hezky se trefil Martin Šubert. „Klíčový moment. Snížili jsme, měl to pro nás být náboj, ale pak si hned necháme dát hloupý gól," litoval také pro ČT Pudhorocký.

Blíží se druholigové derby B-týmů.Kdo jsou nejzajímavější hráči obou mužstev-Video: Sport.cz

„První poločas byl z obou stran velice dobrý. Klukům se pak lépe dýchalo a hrálo a mohli ukázat pěkné fotbalové věci," pochvaloval si naopak kouč slávistického béčka Marek Jarolím.

To sedělo hned na jednu z prvních akcí druhé půle, kdy se po Kopáčkově průniku prosadil patičkou Alexandr Bárta. Hosté už jen korigovali výsledek v samém závěru, kdy se z penalty prosadil Pudhorocký.

PŘÍMÁK s Petrem Havlíčkem, trenérem fotbalové reprezentace do 17 letVideo: Sport.cz

„Je to pro nás důležitá výhra," přiznal nejzkušenější slávista Marek Švec, který výrazně mladší spoluhráče řídí. „Mužstvo pochválím za pojetí, za to, že si vypracovalo hodně šancí a že jsme takhle emočně náročné utkání zvládli," podotkl Jarolím, jenž měl kromě Fily k dispozici z áčka ještě záložníka Matěje Valentu. Za Spartu hrál zase stoper Martin Vitík.

I na emoce došlo. Pudhorocký rozpoutal strkanici v 80. minutě, když fauloval a pak ještě vrazil do jiného protihráče. Vášně se ale uklidnily.

Reklama

Související témata: