Hlavní obsah

Etická komise FAČR zatím nerozhodla v případu Dukly a možného ovlivňování zápasů

Etická komise Fotbalové asociace ČR (FAČR) zatím nevynesla verdikt v případu Dukly Praha, která čelí podezření, že se prostřednictvím svého bývalého funkcionáře Michala Šrámka pokusila na podzim roku 2018 ovlivnit tři utkání nejvyšší soutěže. Etická komise dnes vyslechla představitele aktuálně druholigového dejvického klubu a jejich verzi událostí, také si vyžádala další důkazy. Rozhodnout by měla na dalším zasedání v pondělí 10. října.

Foto: Profimedia.cz

Bývalý funkcionář pražské Dukly Michal Šrámek

Článek

Někdejší výkonný ředitel Šrámek, jenž ve vedení Dukly skončil v květnu 2019 po sestupu z první ligy, mohl podle komise ovlivnit regulérnost utkání s Libercem a na Slovácku. Navíc je podezřelý, že mezitím při duelu v Mladé Boleslavi požadoval žluté karty pro hráče svého týmu.

Dukla nad Libercem v září 2018 zvítězila 2:0, v Mladé Boleslavi v listopadu remizovala bez branek a na Slovácku v prosinci téhož roku prohrála 0:1. Pražané následně v této sezoně obsadili poslední místo v tabulce, z první ligy sestoupili a od té doby hrají druhou nejvyšší soutěž. Ve vedení klubu z Julisky aktuálně působí ve stejné roli syn Michala Šrámka David.

Reklama