Hlavní obsah

Jihlava - Ústí 2:1Exslávista Belaid v nastavení zrežíroval vítězné rozuzlení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Rozhodl historicky první zápas Slavie v Lize mistrů, vstřelil také první gól sešívaných v novém Edenu. Tijani Belaid tentokrát rozehráním klíčové standardky přispěl k triumfu Vysočiny. Fotbalisté Jihlavy v dohrávce 16. kola Fortuna Národní ligy porazili Ústí nad Labem 2:1. Oba jejich góly vstřelil Krčík.

Foto: fcvysocina.cz

Fotbalisté Jihlavy se radují během utkání s Ústím.

Článek

Vysočina šla v prvním poločase do vedení, avšak v 88. minutě nalezl odpověď krásnou ranou z přímého kopu Adam Čičovský. Jenomže duel dospěl do nastaveného času, v němž domácí Belaid rozehrál standardní situaci, po které si druhou trefu v duelu připsal Dávid Krčík. Díky vítězství se Jihlava dostala o bod před severočeského soupeře a je desátá.

Světoběžník Belaid se postaral o velký paradox. Ve Slavii slavil úspěchy pod taktovkou Karla Jarolíma. Jako střídající žolík Jihlavy teď rozpálil jeho syna Davida.

„Jsem naštvanej. Nastavují se tři minuty, gól dostaneme v páté, šesté přes čas..." stěžuje si trenér Ústí pro ČT sport.

„Pravdou je, že první poločas jsme si prohospodařili sami. Ve druhém přišlo zlepšení, ale nakonec stejně nemáme ani bod," dodává David Jarolím.

Vysočina na jaře zvítězila vůbec poprvé. „Skórovat ze hry se nám nedaří, prosadili jsme se aspoň dvakrát ze standardky. Jsme rádi za každý gól, z každý bod. Za výhrou jsme si šli i po inkasované brance," cení si Jan Kameník, kouč Jihlavy.

16. kolo druhé fotbalové ligy:
Jihlava - Ústí nad Labem 2:1 (1:0)
Branky: 27. a 90.+5 Krčík - 88. Čičovský. Rozhodčí: Cieslar - Lakomý, Líkař. ŽK: Zoubele - Miskovič, Hudec, Kabancov, Čítek, D. Jarolím (trenér). Diváci: 316.

Reklama

Související témata: