Hlavní obsah

Třinec - Chrudim 2:1Slezané otočili záchranářskou bitvu a přenechali soupeři sestupovou pozici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Záchranářský duel se vším všudy. Fotbalisté Třince v dohrávce 17. kola Fortuna Národní ligy porazili po obratu v závěru utkání Chrudim 2:1 a přenechali soupeři sestupovou pozici.

Foto: mfkchrudim.cz

Fotbalisté Třince (vlevo) nakonec duel s Chrudimí zvládli.

Článek

Třinec nezačal dobře. Chrudimský Záviška v 17. minutě proměnil pokutový kop nařízený za faul na pronikajícího Vránu.

Domácí však ve druhém dějství průběh otočili. Nejprve sice neproměnili penaltu, Javůrek střelou po zemi trefil jen láhev na pití vedle branky. V 68. minutě byl ovšem chrudimský Vrána po druhé žluté kartě vyloučen.

Z další nařízené penalty pak deset minut před koncem vyrovnal Petráň a strhující bitvu rozhodl v páté minutě nastavení Dedič, který přisoudil domácím všechny body. Třinečtí poprvé na jaře bodovali a v tabulce opustili sestupovou pozici, kam spadla právě Chrudim. Slezané na ni mají náskok tří bodů.

17. kolo druhé fotbalové ligy:
Třinec - Chrudim 2:1 (0:1)
Branky: 80. Petráň z pen., 90.+5 Dedič - 17. Záviška z pen. Rozhodčí: Krejsa - Novák, Žurovec. ŽK: Habusta, Juřena, Omasta, Kania, Zbončák (trenér) - Vrána, Kronďák (trenér). ČK: 68. Vrána. Diváci: 420.

Reklama

Související témata: