Hlavní obsah

Slavia B - Karviná 4:2Fotbalisté Slavie B už nejsou poslední, rezerva Sparty slaví po obratu na Dukle

Aktualizováno

Fotbalisté B-týmu Slavie zvítězili ve 14. kole druhé ligy nad Karvinou 4:2 a bodovali po třech porážkách za sebou. V tabulce se posunuli na předposlední 15. místo. Uspěla i rezerva Sparty, která vyhrála v malém pražském derby na stadionu Dukly po obratu 2:1.

Foto: SK Slavia Praha, Twitter

Fotbalisté slávistického béčka - ilustrační foto

Článek

Slávistické "béčko" v Horních Počernicích poslal do vedení v osmé minutě Beran. Karviná odpověděla díky Málkově proměněné penaltě, ale krátce před pauzou se z dalšího pokutového kopu trefil znovu Beran.

Třetí penaltu zápasu v úvodu druhé půle neproměnil domácí Šubert. Karvinský brankář Neuman potřetí inkasoval v 64. minutě po Plankově zásahu. Vzápětí snížil Budínský, poslední slovo však měl v 78. minutě slávista Matěj Jurásek. Karviná klesla na šestou příčku.

Dukla na Julisce začala lépe a v 19. minutě skóroval z penalty Kim Sung-pin. Sparťanům ale patřil závěr derby. V 77. minutě vyrovnal Panák a v nastaveném čase dokonal obrat další obvyklý hráč A-týmu Juliš. Letenští si polepšili na 11. pozici, Dukla je desátá.

Varnsdorf doma remizoval s Chrudimí 2:2 a vrátil se na třetí místo. Stejným výsledkem skončil i zápas poslední Vlašimi s Táborskem.

FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA - 14. kolo:
Slavia Praha B - MFK Karviná 4:2 (2:1)
Branky: 8. a 41. z pen. Beran, 64. Planka, 78. Matěj Jurásek - 26. Málek z pen., 66. Budínský. Rozhodčí: Raplík - Dobrovolný, Hurych. ŽK: Matěj Jurásek, Nikl - Durosinmi, Žák, Neuman, Papadopulos, Cienciala. Diváci: 420.
Dukla Praha - Sparta Praha B 1:2 (1:0)
Branky: 19. Kim Sung-pin z pen. - 77. Panák, 90.+3 Juliš. Rozhodčí: Dorušák - Dresler, Mikeska. ŽK: Ullman, Rada (trenér) - Kukučka, Vácha. Diváci: 752.
Varnsdorf - Chrudim 2:2 (1:0)
Branky: 42. Zbrožek, 79. Samko - 62. Juliš, 75. Látal. Rozhodčí: Ulrich - Černoevič, Cichra. ŽK: Zbrožek, Ondráček, Bláha - Kejř, Skwarczek. Diváci: 585.
Vlašim - Táborsko 2:2 (2:2)
Branky: 36. Solomon, 41. Suchan z pen. - 22. Mach, 27. vlastní Halinský. Rozhodčí: Krejsa - Slavíček, Vyhnanovský. ŽK: Hyský (trenér) - Koné, Navrátil. Diváci: 418.

Reklama

Související témata: