Hlavní obsah

Vyškov - Sparta B 3:1Fotbalisté Vyškova ve druhé lize porazili Spartu B a jsou druzí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalisté Vyškova zakončili podzimní část druhé ligy vítězstvím 3:1 nad B-týmem Sparty a poskočili na druhé místo neúplné tabulky o dva body za vedoucí Příbram. Pražané jsou po neúplném 16. kole čtrnáctí.

Foto: mfkvyskov.cz

Fotbalisté Vyškova na archivním snímku

Článek

Vyškov v Drnovicích poslal do vedení už v páté minutě Vintr a krátce po změně stran přidal druhý domácí gól Lacík. V 83. minutě snížil Horák, ale poslední slovo měl těsně před koncem Kanakimana. Burundský útočník se prosadil ve třetím kole po sobě a devátým gólem v sezoně se vyrovnal příbramskému Wágnerovi a vlašimskému Suchanovi v čele tabulky střelců. Sparťanská rezerva prohrála čtvrté z posledních pěti utkání v soutěži.

Dukla na Julisce uzavřela nepovedený podzim remízou 1:1 s Opavou. Obě branky padly okolo 60. minuty. Domácím Pražanům zařídil vedení Jihokorejec Kim Sung-pin, krátce nato odpověděl Šigut. Svěřenci trenéra Rady, kteří před sezonou patřili k největším aspirantům na postup, jsou až dvanáctí. Opavě patří 10. příčka.

Sedmý Prostějov remizoval v Třinci 2:2 a sérii bez porážky protáhl na šest kol, přestože hrál od 41. minuty bez vyloučeného Gáče. Dvakrát skóroval hostující Elbel, ale jednou zamířil do vlastní branky. Třinec je na 13. pozici.

FORTUNA NÁRODNÍ:LIGA - 16. kolo:
Sobota 12. listopadu
MFK Vyškov - Sparta Praha B 3:1 (1:0)
Branky: 5. Vintr, 55. Lacík, 90.+1 Kanakimana - 83. Horák. Rozhodčí: Kotala - Kotík, Žurovec. ŽK: Fofana, Alégué - Váňa, Ševinský. Diváci: 1024.
Třinec - Prostějov 2:2 (1:1)
Branky: 26. Omasta, 68. vlastní Elbel - 36. Elbel, 54. Kušej. Rozhodčí: Dorušák - Dresler, Pospíšil. ŽK: Brak, Jursa - Pinc, Koudelka, Píchal. ČK: 41. Gáč (Prostějov). Diváci: 455.
Dukla Praha - Opava 1:1 (0:0)
Branky: 62. Kim Sung-pin - 65. Šigut. Rozhodčí: Rouček - Volf, Poživil. ŽK: Holiš - Helebrand, Kramář, Šigut, Černín (trenér brankářů). Diváci: 832.

Reklama