Hlavní obsah

Fotbalisty druholigové Chrudimi povede Kronďák

Novým trenérem fotbalistů druholigové Chrudimi se stal Radek Kronďák. Jednapadesátiletý kouč převezme předposlední tým soutěže po Jaroslavu Novotném, který skončil na vlastní žádost. Klub o tom informoval na svém webu, délku smlouvy nespecifikoval.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbal - ilustrační foto.

Článek

"Je to pro mě ohromná výzva. Mám to v hlavě nastavené a nepřemýšlím, co bude dál. Úkol zní jasně: na konci května musíme být zachránění," řekl Kronďák.

Bývalý fotbalista Teplic působil po konci hráčské kariéry na lavičce Vltavínu, kde strávil patnáct sezon a dostal tým z divize až do druhé ligy. Vedle toho trénoval také Domažlice nebo byl asistentem v prvoligové Příbrami. Od letošního jara působil jako skaut ve Viktorii Plzeň.

"Jsem rád, že se mohu vrátit jako trenér do profesionálního fotbalu. Po prvním rozhovoru s Tomášem Linhartem (statutární ředitel) jsem cítil, že je v Chrudimi obrovský zájem o udržení, nabídka mě zaujala a kývnul jsem," dodal Kronďák, který by si měl v nejbližších dnech sestavit doprovodný realizační tým.

Chrudimi patří po podzimní části sezony s deseti body 15. příčka o skóre před poslední Viktorií Žižkov. Na první nesestupovou pozici ztrácí čtyři body.

Reklama

Související témata: