Hlavní obsah

Fotbalová Plzeň dotáhla příchod slovenského útočníka Dediče

Fotbalová Plzeň dotáhla příchod útočníka Reného Dediče. Úřadující český mistr získal osmadvacetiletého slovenského hráče na hostování z druholigového Třince a součástí dohody je opce na případný přestup. Západočeši o tom informovali na svém webu.

Foto: SFC Opava

René Dedič ještě v opavském dresu.

Článek

Dedič už za Plzeň nastoupil v pátečním přípravném utkání proti belgickému St. Truiden (1:3), o víkendu pak Viktoria dotáhla všechny formality jeho příchodu. Vysoký útočník dosud v české nejvyšší soutěži odehrál 41 zápasů za Opavu a vstřelil v nich pět branek. V minulém ročníku za Příbram a Třinec ve druhé lize skóroval devětkrát ve 25 utkáních.

"Angažmá ve Viktorii je pro mě obrovskou výzvou. Když se mi Plzeň ozvala, neváhal jsem ani minutu. Udělám maximum, abych byl pro tým platný," uvedl Dedič. "Je typem útočníka, kterého jsme hledali. Je vysoký, důrazný, má ligové zkušenosti a dokáže se rychle adaptovat na nové prostředí," doplnil nový sportovní ředitel Viktorie Daniel Kolář.

Dedič je už osmou letní posilou českého šampiona. Západočeši před ním angažovali záložníky Cadua, Kristiho Qoseho a Václava Pilaře, obránce Filipa Čiháka s Mohamedem Tijanim, útočníka Jana Klimenta a brankáře Martina Jedličku. Viktoria navíc na přestup z Lechu Poznaň získala univerzála Jana Sýkoru, který už v minulé sezoně v Plzni hostoval.

Reklama

Související témata: