Hlavní obsah

Sportovním ředitelem fotbalové Plzně se stal bývalý záložník Kolář

Novým sportovním ředitelem fotbalové Plzně se stal bývalý reprezentační záložník Daniel Kolář. Někdejší dlouholetý hráč Viktorie nahradil ve funkci Zdeňka Psotku, jenž se po sezoně přesunul do role sportovně-technického ředitele Fotbalové asociace ČR. Úřadující ligový mistr o tom informoval na svém webu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Daniel Kolář se stal v Plzni sportovním ředitelem.

Článek

Šestatřicetiletý Kolář v Plzni působí od roku 2008, s výjimkou sezony 2016/17, kterou strávil v tureckém Gaziantepsporu. Jako hráč pomohl Západočechům k pěti ligovým titulům, zahrál si Ligu mistrů a dostal se do národního týmu, ve kterém má bilanci 29 utkání a dvou branek. Po konci profesionální kariéry v roce 2019 se stal sportovním manažerem mládeže.

"Mohl si už řadu věcí vyzkoušet, poznat detailně chod celého klubu a zapojit se aktivně do řady procesů. Jeho jmenování na uvolněnou pozici sportovního ředitele je proto pro nás přirozenou a logickou volbou," řekl generální ředitel klubu Adolf Šádek.

"Mým úkolem je být spojkou mezi majitelem klubu a trenéry, zajišťovat pro ně potřebný servis. Stejně tak to platí i pro hráče. V mých kompetencích bude i sledování fotbalistů na hostování či vytipovaných hráčů, kteří by pro nás mohli být zajímaví. V neposlední řadě budu dohlížet i na úsek mládeže, kde chci pokračovat v propojování všech mládežnických výběrů s A týmem," uvedl Kolář.

Reklama

Související témata: