Hlavní obsah

Třinec - Prostějov 1:2Hanáci jsou venku suverénní, Vyšehrad získal aspoň bod

Aktualizováno

Fotbalisté Prostějova vyhráli v utkání 24. kola fotbalové Fortuna Národní ligy na hřišti Třince 2:1 a potvrdili svou venkovní suverenitu. Duel předposledního Blanska a posledního Vyšehradu skončil dělbou bodů za remízu 1:1.

Foto: Petr Rubal

Prostějovský Lukáš Hapal (vpravo) v souboji s třineckým Lukášem Buchvaldkem - ilustrační foto.

Článek

Deset výher, dvě remízy, žádná porážka. Úctyhodná bilance dělá z Hanáků suverénně nejlepší tým soutěže na hřištích soupeřů. Prostějov je venku teď o šest bodů lepší než Hradec Králové, který už si zajistil postup do první ligy.

Prostějov se v Třinci dostal do vedení díky gólu Jana Koudelky, ale domácí zkraje druhého poločasu vyrovnali díky Tomáši Webrovi. O výhře Prostějova rozhodl sedm minut před koncem Tomáš Zlatohlávek. Využil tak přesilovku po Habustově vyloučení a upevnil svému týmu třetí příčku.

Třinec tak nevyužil možnost získat jistotu záchrany. Dvě kola před koncem má náskok pěti bodů na předposlední Blansko, které až těsně před koncem zachránilo aspoň bod v duelu s posledním Vyšehradem.

Šemíci již mají sestup jistý, přesto se dostali do vedení. Hned zkraje zápasu se prosadil Dominik Kříž. O remíze 1:1 rozhodl v 90. minutě Tomáš Kepl. Jihomoravané tak po předchozí porážce berou bod, Vyšehrad ukončil desetizápasové čekání na jakýkoliv zisk...

Reklama

Související témata: