Hlavní obsah

Kováče nahradí u fotbalistů Táborska trenér Nádvorník

Bývalého reprezentanta Radoslava Kováče, který odešel do prvoligových Pardubic, nahradí na lavičce fotbalistů Táborska Roman Nádvorník. Devětačtyřicetiletý trenér povede jihočeský druholigový tým už potřetí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Roman Nádvorník povede Táborsko

Článek

"Doufáme, že nový trenér dokáže mužstvo zvednout. Spoléháme na jeho bohaté zkušenosti, zná to tu, už tady trénoval. Víme, že dokáže každý tým takticky velmi dobře připravit, že má u hráčů velký respekt, je přísný na herní disciplínu," uvedl ředitel Táborska Martin Vozábal na klubovém webu.

Pod Kováčovým vedením získalo mužstvo v úvodních osmi kolech druhé ligy osm bodů a v tabulce je čtrnácté. Naposledy utrpělo v Prostějově debakl 0:5.

Nádvorník působil naposledy v druhé lize ve Spojených arabských emirátech. V Česku trénoval i v nejvyšší soutěži, vedl Příbrami, Viktorii Žižkov a Karvinou.

V Táborsku byl v letech 2013-14 a 2017-18. "Už jsem do klubu dvakrát přicházel, kdy byla podobně nedobrá situace, ale vždy jsme se dostali nahoru v tabulce a zachránili jsme se. Na Táborsko mám krásné vzpomínky, jsou tu fajn lidi, je to tu pro mě srdeční záležitost," uvedl Nádvorník.

"Věřím, že zase uděláme úspěchy a dostaneme se ze spodních pater tabulky, ale dnes nechci nic slibovat. Situace je opravdu špatná. Máme nejméně vstřelených gólů v soutěži a jako třetí v pořadí jsme jich nejvíce obdrželi. To není ideální stav," řekl kouč, kterého čeká těžký start.

V neděli nastoupí Táborsko proti neporažené Líšni, která vede tabulku. "Věřím, že budeme úspěšní už teď o víkendu a budeme doma bodovat. Pak bude reprezentační pauza, kdy budeme mít větší prostor, abychom mužstvo zkonsolidovali a připravili na zbytek podzimní sezony," uvedl Nádvorník.

Reklama

Související témata: