Hlavní obsah

Dukla - Příbram 2:3Lídr vyklidil na Julisce pole, také Vlašim doma padla. Končí šňůra Varnsdorfu

Praha
Aktualizováno

Podruhé za sebou prohráli a vinou horšího skóre spadli na druhou příčku za brněnskou Zbrojovku. Fotbalisté pražské Dukly v utkání 8. kola Fortuna Národní ligy podlehli exligové Příbrami 2:3. Příležitost ujmout se vedení v tabulce promarnila Vlašim, která doma podlehla Prostějovu 0:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Pilík z Příbrami přihrál na vítězný gól.

Článek

Dukla se nadechla k velkému obratu, nakonec doma podlehla Příbrami 2:3. V prvním poločase se diváci na Julisce dočkali hned tří branek. Lépe vstoupila do utkání hostující Příbram, když se trefil Vilotič. Po půlhodině zvýšil na 2:0 Procházka, ovšem vzápětí snížil Buchvaldek. Za domácí ve druhém poločase dokonce vyrovnal Barac, ale zápas na stranu Příbrami zpět zvrátil Dedič.

„Dvoubrankové manko jsme smazali, ale bodový zisk nám pak utekl mezi prsty. Jsme zklamaní. Šli jsme v závěru za vítězstvím, nechtěli se smířit s bodem, šance jsme měli. Jenže když dostaneme tři góly, bodovat asi nebudeme," kaboní se trenér Bohuslav Pilný v rozhovoru pro ČT sport.

„Jsem rád za tři body, pro nás velmi náročný zápas s kvalitním soupeřem. Věděli jsme, že budeme potřebovat na výhru dát ještě třetí gól. Udělali jsme z toho drama, ale fanouškům se muselo utkání líbit. Děláme si zápasy těžké, ale na Dukle to bylo dáno kvalitou soupeře. Štěstí se přiklonilo na naši stranu. Důležité tři body," libuje si jeho příbramský protějšek Jozef Valachovič.

Vlašim doma podlehla Prostějovu 0:1. První poločas žádný gól nenabídl, i když šancí na obou stranách bylo více než dost. Jediná branka utkání padla až v 80. minutě, kdy se prosadil hostující Koudelka.

V dalším utkání nevyužil Varnsdorf možnost dostat se do čela neúplné tabulky a po prohře 0:2 v Ústí nad Labem zůstal se 14 body čtvrtý. Zároveň také skončila v soutěži jeho dosavadní šestizápasová šňůra bez porážky. Naopak Ústí po stejné době poprvé vyhrálo.

Program 8. kola druhé ligy pokračuje čtyřmi zápasy v sobotu a jedním v neděli.

8. kolo druhé fotbalové ligy:
Dukla Praha - Příbram 2:3 (1:2)
Branky: 35. Buchvaldek, 78. Barac - 7. Vilotič, 30. Procházka, 89. Dedič. Rozhodčí: Adámková - Ratajová, Novák. ŽK: Peterka, Piroch, Barac - Zorvan, Sus, Procházka, Pilík, Antwi. Diváci: 654.
Vlašim - Prostějov 0:1 (0:0)
Branka: 80. Koudelka. Rozhodčí: Ulrich - Flimmel, Líkař. ŽK: Kozel, Blecha - Machynek. ČK: 90.+4. Blecha (Vlaším). Diváci: 321.
Ústí nad Labem - Varnsdorf 2:0 (1:0)
Branky: 5. Gonzalez, 90.+2 Ogiomade. Rozhodčí: Proske - Dohnálek, Bureš. ŽK: Hudec, Jiránek, Ogiomade - Heppner, Hušek. Diváci: 614.

Reklama

Související témata: