Hlavní obsah

Líšeň má baráž ve svých rukou. V sobotu to bude na Žižkově správné finále, tvrdí kouč Valachovič

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aby měli před posledním druholigovým kolem účast v baráži o nejvyšší soutěž ve svých rukou, museli nutně doma porazit béčko Sparty. Fotbalisté brněnské Líšně zdolali letenskou rezervu před 1320 diváky 1:0 a i když momentálně figurují v tabulce na čtvrté příčce, mají jistotu, že si v případě sobotního triumfu na stadionu sestupujícího Žižkova zahrají o postup mezi elitu. Druhou Opavu a třetí Vlašim totiž čeká vzájemný souboj.

Foto: SK Líšeň

Líšeňský Jaroslav Málek se raduje z gólu proti rezervě Sparty.

Článek

„Pro nás to bude v sobotu správné finále. Přestože jsou Žižkovští poslední, nečeká nás u nich rozhodně nic lehkého. Mají v týmu hodně zajímavých hráčů, a tak je pro mě záhadou, proč se jim na jaře tolik nedaří," přemítá líšeňský kouč Milan Valachovič.

Po zápase se sparťanským béčkem pochválil svoje mužstvo hlavně za první poločas. „Po předchozím utkání v Příbrami, kde nám sudí Adámková upřela v závěru vyrovnávací branku, měli kluci velikou motivaci. Z úvodního tlaku jsme vytěžili vedoucí gól, další tři šance jsme ale bohužel neproměnili. Ve druhé půli jsme se už spoléhali především na brejky. Do několika jsme se dostali, ale měli jsme je dohrát lépe. A v závěru jsme ustáli sparťanský nápor. Hráči dokázali, že mají líšeňské srdíčko," raduje se z výhry trenér týmu z brněnského předměstí.

Vítězný gól zaznamenal na konci úvodní půlhodiny po přesném Ulbrichově centru nejlepší střelec Líšně Jaroslav Málek. „Patřím k menším fotbalistům, přesto se mně povedlo uklidit balon do sítě hlavou," usmívá se šťastně. „Vítězství nad Spartou je super, teď ho musíme zopakovat o víkendu na Žižkově. Touhu poprat se o první ligu máme obrovskou. Doufám, že nebudeme nervózní a klíčový duel v Praze zvládneme," přeje si líšeňský záložník.

O poslední naději obsadit v konečné tabulce druhé ligy druhou nebo třetí příčku naopak definitivně přišli prohrou v Líšni sparťané. Na letenskou rezervu se už tak nemohou spoléhat celky z chvostu prvoligové tabulky. Nyní už je jisté, že baráž bude muset absolvovat čtrnáctý i patnáctý tým.

„Kluci to pochopitelně trochu řešili, protože v Teplicích máme na hostování Sejka a v Pardubicích Patráka. My jsme na ně ovšem apelovali, aby si žádný tlak nepřipouštěli. Šli jsme svou cestou, naším úkolem je především připravit mladé fotbalisty pro ligové áčko," tvrdí trenér Sparty B Petr Janoušek, který v pondělí vystřídal ve funkci Michala Horňáka, jenž přešel po odvolání kouče Vrby k prvnímu sparťanskému týmu.

Reklama

Související témata: