Hlavní obsah

Nejdřív karanténa, teď sníh. Ruší se další zápas druhé fotbalové ligy

Z programu 16. kola druhé fotbalové ligy vypadly také sobotní zápasy Prostějov - Sparta B a Chrudim - Vlašim. Zatímco dnešní duel mezi Jihlavou a Ústím nad Labem se neuskutečnil kvůli karanténě v severočeském klubu kvůli koronaviru, na Hané a na východě Čech se nebude hrát kvůli nezpůsobilému terénu v důsledku sněžení. O odložení obou utkání na neurčito informovala Ligová fotbalová asociace, o nových termínech budou kluby jednat.

Foto: 1. SK Prostějov

Záložník Prostějova Jakub Kopřiva (v modrém) v utkání Fotbalové národní ligy proti Chrudimi. Ilustrační foto.

Článek

Prostějovský klub na svém webu uvedl, že hřiště je pokryté souvislou vrstvou mokrého sněhu. "Který navíc stále padá a dle předpovědi bude ještě dlouho padat. Noční teploty mají klesnout až k minus pěti stupňům. Po kontrole svazového delegáta došlo k vyhodnocení plochy jako nehratelné," uvedli Hanáci. "Husté sněžení rozhodlo v neprospěch fotbalu, zítřejší závěrečné kolo podzimu se v Chrudimi neuskuteční," napsal chrudimský klub na facebooku.

Ve víkendovém programu zůstalo pět utkání, kterými začne odvetná fáze druhé nejvyšší soutěže a zároveň skončí podzimní část. FNL potom bude pokračovat v březnu.

Reklama

Související témata: