Hlavní obsah

Chrudim - Líšeň 1:3Nováček předvedl velký obrat a nečekaně vyhrál

Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Líšně nečekaně zvítězili v druhém kole druhé ligy na hřišti Chrudimi po obratu 3:1. Brněnský nováček soutěže pokračuje v dobrém vstupu do sezony a po dvou zápasech má čtyři body. Stejně jsou na tom i Jihlava po výhře 3:0 nad Vítkovicemi, Vlašim po triumfu 1:0 v Prostějově a Pardubice.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Jihlavy Radim Kučera v akci.

Článek

Favorizovaná Chrudim sice od čtvrté minuty vedla, ale hosté po přestávce třemi góly skóre otočili. Líšeň si zatím překvapivě vede lépe než druhý brněnský tým v soutěži Zbrojovka, která coby hlavní aspirant na postup v úvodních dvou kolech jen remizovala.

„Měli jsme před soupeřem po jeho výsledcích v přípravě a prvním kole velký respekt. První gól jsme darovali soupeři po nedorozumění obrany," říká na klubovém webu trenér Miloslav Machálek.

„Po brance nám chybělo sebevědomí a nehrálo se nám dobře. V Kabině jsem nekřičel a neláteřil, ale spíše hráče podporoval ve snaze něco s utkáním udělat. Změnili jsme rozestavení a zjednodušili hru. Dvěma brankami v krátkém čase jsme narušili život soupeři a dokázali nakonec zvládnout celý zápas, za což musím hráčům poděkovat," kvituje spokojený kouč.

Jihlava se po úvodní bezbrankové remíze v Ústí nad Labem dočkala první výhry v sezoně. Jeden ze spolufavoritů soutěže vstřelil proti Vítkovicím všechny tři góly až po přestávce. Dvakrát se prosadil Stanislav Klobása a pojistku přidal Mohamed Tijani.

„Nakonec jsme byli za kvalitní a trpělivý výkon odměněni. Jsem spokojený, jak tým poctivě pracoval do defenzívy, přičemž si vybavuji snad jen jednu nebezpečnou akci soupeře z první půle. Vstřelili jsme tři branky, takže mohu být spokojený i s ofenzívou," kvituje kouč Radim Kučera.

První vítězství v sezoně si po úvodní remíze 2:2 s Brnem připsala i Vlašim. V Prostějově přežila několik šancí a rozhodla těsně po pauze, kdy se trefil Petr Breda.

2. kolo druhé fotbalové ligy:
Chrudim - Líšeň 1:3 (1:0)
Branky: 4. Janoušek - 53. Krška, 56. Vintr, 90.+2 Rolinek. Rozhodčí: Hocek - Blažej, Hock. ŽK: Čáp - Minařík, Hlavica, Hladík. Diváci: 1456.
Chrudim: Mrázek - Řezníček, Vencl, Krčál, Hlavsa (81. Mastík) - Kesner, Sixta, Janoušek, Dostálek (68. Čáp) - Ujec (52. Froněk), Rybička. Trenér: Veselý.
Líšeň: Vítek - Bednář, Hlavica, Čermák, Jeřábek - Reteno, Minařík (68. Málek), Krška - Hladík, Fila (46. Vintr), Machálek (78. Rolinek). Trenér: Machálek.
Prostějov - Vlašim 0:1 (0:0)
Branka: 52. Breda. Rozhodčí: Dorušák - Vodrážka, Batík. ŽK: Koudelka, Sus - Svoboda, Skopec, Jelínek. Diváci: 920.
Prostějov: Bréda - Biolek, Janíček, Schuster, Zapletal (58. Sus) - Pašek (58. Kroupa), Koudelka, Střeštík, Kotouč - Lutonský, Rolinc (69. Píchal). Trenér: Machala.
Vlašim: Řehák - Breda, Štochl, Broukal, Blecha (84. Plachý) - Janda, Pilík, Skopec, Svoboda - Dias (67. Šabanov), Fotr (46. Jelínek). Trenér: Hradecký.
Jihlava - Vítkovice 3:0 (0:0)
Branky: 60. a 70. Klobása, 85. Tijani. Rozhodčí: Cihlář - Paták, Horák. ŽK: Vaculík - Praus, Mikula. Diváci: 893.
Jihlava: Vejmola - Pavlík, Tlustý, Tijani, Novotný - Vaculík, Fortelný - Mikuš (57. Rezek), Zoubele (76. Lacko), Smejkal - Klobása (86. Javůrek). Trenér: Kučera.
Vítkovice: Květon - Surzyn, Mikula, Cverna, Praus (78. Martišiak) - Holiš, Matoušek (74. Kania) - Buchvaldek, Suchan (63. Matěj), Stříž - Kovařík. Trenér: Balcárek.

Reklama

Související témata: