Hlavní obsah

Olomouc B - Třinec 0:0Olomouc B v druhé lize remizovala s Třincem a podruhé za sebou ztratila body

Aktualizováno

Fotbalisté Olomouce B v nedělním 7. kole druhé ligy remizovali s Třincem bez branek a podruhé za sebou přišli o body. Hanácká rezerva v neúplné tabulce ztrácí z druhého místa tři body na vedoucí Líšeň. Zaváhala i třetí Jihlava, která doma podlehla Opavě 0:1. Prvních bodů v ročníku se dočkala Vlašim po drtivém vítězství 6:1 nad Prostějovem.

Foto: www.fotbaltrinec.cz/

Fotbalisté Třince na archivním snímku

Článek

Olomouc B byla proti Třinci překvapivě horším týmem, ale soupeřovy šance přestála a protáhla domácí neporazitelnost v soutěžních zápasech, která trvá už od předloňského října. Slezané bodovali popáté z dosavadních sedmi kol a patří jim v tabulce pátá příčka.

Možnost dotáhnout se na rozdíl bodu k vedoucí Líšni nevyužila Jihlava. Vysočina doma prohrála s Opavou a podruhé v druholigové sezoně nebodovala. Slezané naopak z posledních tří kol získali sedm bodů, podruhé za sebou zvítězili venku a stoupají tabulkou.

Po úvodních šesti porážkách poprvé bodovala Vlašim, která v minulém ročníku došla až do baráže, kde neuspěla s ligovými Teplicemi. Středočeský celek proti Prostějovu naplno využil přesilovku a soupeři nastřílel šest branek. Dvakrát se prosadil Svoboda. Vlašim i tak nadále zůstává v tabulce poslední.

"Béčko" pražské Slavie přestřílelo Varnsdorf 3:2 v zápase, v němž rozhodčí nařídil tři penalty. Hosté díky Dordičovi v Horních Počernicích proměnili dva pokutové kopy, ale ani to jim k odvrácení druhé porážky po sobě nepomohlo. Dva góly, z toho jeden z penalty, si připsal i domácí Šmiga a zbylou branku Pražanů zaznamenal Šubert. Slávistický nováček soutěže po druhé výhře v ročníku ztrácí na soupeře už jen jeden bod.

Ve zbývajícím dnešním utkání porazilo Táborsko sparťanskou rezervu 1:0 a po nevydařeném vstupu do sezony podruhé za sebou zvítězilo. Pražanům nebylo nic platné, že nasadili z ligového A-týmu Fortelného, Sáčka, Minčeva či Vitíka.

7. kolo druhé fotbalové ligy
Sigma Olomouc B - Třinec 0:0
Rozhodčí: Kotala - Dresler, Mojžíš. ŽK: Hadaš, Grečmal, Grygar - Hýbl, Jursa, Kateřiňák, Kania. Diváci: 690.
Slavia Praha B - Varnsdorf 3:2 (2:1)
Branky: 13. a 64. z pen. Šmiga, 10. Šubert - 19. a 58. obě z pen. Dordič. Rozhodčí: Raplík - Podaný, Pochylý. ŽK: Icha, Kopáček - Šerák, Žák, Zbrožek, Samko. Diváci: 550.
Jihlava - Opava 0:1 (0:0)
Branka: 60. Kramář. Rozhodčí: Volek - Matoušek, Pospíšil. ŽK: Selnar, Peřina, Shudeiwa, Tall - Kadlec, Ščudla. ČK: 78. Kameník (Jihlava, trenér). Diváci: 714.
Táborsko - Sparta Praha B 1:0 (1:0)
Branka: 35. Ledecký. Rozhodčí: Petřík - Černoevič, Hádek. ŽK: Ledecký - Suchomel, Vydra, Minčev. Diváci: 1781.
Vlašim - Prostějov 6:1 (3:0)
Branky: 16. a 36. Svoboda, 44. Horský, 52. Suchan, 74. Toula, 80. Rigo - 76. Píchal. Rozhodčí: Kvítek - Šimáček, Poživil. ŽK: Hošek, Svoboda - Pinc, Bialek, Bolf, Gáč, Schaffartzik. ČK: 45.+5 Bialek. Diváci: 378.

Reklama

Související témata: