Hlavní obsah

Olympia - Opava 1:1Opava na Olympii jen remizovala a postup do ligy zatím neoslavila

Aktualizováno

Fotbalisté Opavy v duelu 27. kola druhé ligy jen remizovali 1:1 na hřišti Olympie Praha a na postup do nejvyšší soutěže zatím nedosáhli. Blíž k postupu je naopak Příbram po domácím vítězství 1:0 nad Sokolovem. V záchranářském duelu hrál Frýdek-Místek nerozhodně s Vítkovicemi 2:2.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Fotbalisté Opavy chtěli na Strahově oslavit postup do první ligy, k tomu by však bývali potřebovali zdolat Olympii. I když soupeř dohrával v deseti a nastavovalo se osm minut, nepovedlo se Slezanům vstřelit rozhodující gól.

Článek

Opava má v čele tabulky desetibodový náskok před třetím Hradcem Králové a jedenáctibodový před čtvrtými Pardubicemi. Slavit tak Slezané mohou už v neděli, pokud Pardubice nezvítězí ve Varnsdorfu. Opava naposledy hrála nejvyšší soutěž v sezóně 2004/05, kdy sestoupila.

Opavané od začátku jasně dominovali, ale zahazovali jednu vyloženou šanci za druhou. Domácí brankář Stejskal mezi tyčemi doslova čaroval a jen za první půli zlikvidoval nejméně tři gólové možnosti.

Pražský nováček soutěže se skoro nedostával za půlku, ale na začátku druhého poločasu šel nečekaně do vedení. V 50. minutě napřáhl z 30 metrů Gidits a dalekonosnou bombou šokoval početnou skupinu hostujících fanoušků, kteří za týmem dorazili v očekávání postupu.

Hosté odčarovali branku Olympie až po hodině hry. Smola nejprve v 63. minutě trefil tyč, za necelé dvě minuty Kayamba pro změnu s přispěním Stejskala břevno a z dorážky hlavou už se prosadil střídající Puškáč. Hned za minutu bylo s domácími ještě hůř, protože Verner dostal druhou žlutou kartu a byl vyloučen. Brankář Olympie Stejskal však chytal životní zápas a zneškodnil dalších pět stoprocentních šancí Opavy.

Skácel zachránil Příbram

Výhru Příbrami zařídil bývalý reprezentant Skácel, který si ve 37. minutě naskočil při standardní situaci na Grajciarův centr a hlavou přesně zakončil. Předtím trefil Hlúpik břevno. Sokolov už na to nedokázal odpovědět.

Důležitý záchranářský souboj posledních týmů tabulky Frýdku-Místku a Vítkovicemi skončil remízou 2:2. Boj o udržení tak zůstává velmi vyrovnaný a posledních pět týmů je namačkáno ve dvoubodovém rozdílu.

Frýdek-Místek přitom brzy vedl o dvě branky, když se dvakrát prosadil Varadi. Bývalý ligový útočník ve 12. minutě využil velké chyby Dramého a sedm minut poté zvýšil hlavou po centru, když dostal hodně prostoru. Vítkovice navíc neproměnily penaltu za ruku. Jenže Twardzik své zaváhání brzy odčinil gólem a v úvodu druhé půle vyrovnal Žondra.

27. kolo druhé fotbalové ligy:
Olympia Praha - Opava 1:1 (0:0)
Branky: 50. Gidits - 64. Puškáč. Rozhodčí: Julínek - Pelikán, Podaný. ŽK: Vasileiu, Verner, Katidis, Fišl, Stejskal - Kayamba. ČK: 65. Verner. Diváci: 1225.
Olympia: Stejskal - Rothe, Broukal (46. Hejný), Fišl - Mulazimis, Verner, Ruml (85. Žežulka), Giditz, Frizoni - Katidis, Vasileiu (79. Keita). Trenér: Ivanir.
Opava: Šrom - Simerský, Svozil, Helebrand - Schaffartzik - Kayamba, Janetzký (56. Puškáč), Hrabina (60. Jursa), Zapalač (77. Jurečka) - Kuzmanovič - Smola. Trenér: Skuhravý.
Frýdek-Místek - Vítkovice 2:2 (2:1)
Branky: 12. a 19. Varadi - 38. Twardzik, 54. Žondra. Rozhodčí: Zelinka - Horák, Polák. ŽK: Fukala, Mravec - Twardzik, Dramé. Diváci: 812.
Frýdek-Místek: Mihálek - Biolek (76. Hruška), Mravec, Literák, Fukala - Macej (65. Krčula), Willwéber, Mozol, Slaninka - Tandir, Varadi (77. Chvěja). Trenér: Pulpit.
Vítkovice: Květon - Cverna, Mikula, Dramé, Twardzik - Pašek, Motyčka, Okleštěk, Hýbl (83. Kučera) - Ožvolda (81. Mrázek), Žondra. Trenér: Grmela.
Příbram - Sokolov 1:0 (1:0)
Branka: 37. Skácel. Rozhodčí: Dubravský - Dresler, Lakomý. ŽK: Matoušek, Kodr - Přeučil, Mráz. Diváci: 1056.
Příbram: Boháč - Skácel, Kodr, Tregler, Soldát - Grajciar (81. Antwi), Průcha - Hlúpik, Fantiš (54. Květ), Matoušek - Ayong (46. Slepička). Trenér: Csaplár.
Sokolov: Bolek - Mejdr, Strada, Mráz, Čermák - Machek, Dvořák - Kosak (74. Rychnovský), Končal (68. Silný), Vávra - Přeučil. Trenéři: Hejret a Horváth

Reklama

Související témata: