Hlavní obsah

Brno - Příbram 1:0Pátek exligových soupeřů, Zbrojovka je postupu zase blíž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Hned čtyři týmy s nedávnými zkušenostmi z nejvyšší soutěže se představily v pátečních předehrávkách 21. kola fotbalové Fortuna Národní ligy. Vedoucí Brno vítězstvím 1:0 nad Příbramí udělalo další krok k přímému postupu. Opava stejným poměrem zdolala Jihlavu a blíží se k barážovým příčkám.

Foto: fczbrno.cz

Brněnský kapitán Jakub Řezníček si kryje míč v utkání s Příbramí.

Článek

Zbrojovka si připsala třetí jarní vítězství a před druhou Líšní má již devítibodový náskok. Naopak Příbram se drží jen šest bodů nad sestupovými příčkami.

Svěřenci trenéra Dostálka nastoupili ke druhému domácímu zápasu v řadě, před dvěma týdny v městském souboji podlehli Líšni. Na výhru nad Středočechy stačila lídrovi tabulky znovu jedna trefa. Zatímco v září rozhodl u Litavky Michal Ševčík, tentokrát vystřelil Jihomoravanům tři body slovenský záložník Damián Bariš.

Fotbalisté Slezského FC na jaře zatím prokazují skvělou formu, což potvrdili také v duelu s Jihlavou. Opavský tým na svém stadionu zvítězil 1:0 díky zásahu Tomáše Rataje. Slezané od klopýtnutí v Drnovicích proti Vyškovu ani jednou neprohráli, bodovali počtvrté v řadě a doma zatím v jarní části sezony neztratili ani bod.

Opava se bodově dotáhla na třetí Vlašim, která má ovšem hned dva zápasy k dobru. Vysočina je dvanáctá.

21. kolo druhé fotbalové ligy:
Zbrojovka Brno - Příbram 1:0 (1:0)
Branka: 23. Bariš. Rozhodčí: Černý - Dohnálek, Lakomý. ŽK: Nečas - Soldát. Diváci: 2118.
Opava - Jihlava 1:0 (0:0)
Branka: 64. Rataj. Rozhodčí: Radina - Ratajová, Vyhnanovský. ŽK: Kramář, Macháček - Tureček, Lacko, Krčík, Tall. Diváci: 936.

Reklama

Související témata: