Hlavní obsah

Po senzačním triumfu v derby zdolali i Třinec. Mluvit o baráži je zatím předčasné, tvrdí kouč Líšně Valachovič

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Navázali na senzační triumf v brněnském derby na hřišti Zbrojovky a napravili předchozí domácí nezdar s Vlašimí. Fotbalisté Líšně zdolali v předehrávce 20. kola druhé ligy před 761 diváky na svém stadionu zachraňující se Třinec díky zlepšenému výkonu po přestávce 2:0. V tabulce se osamostatnili na druhé příčce a manko na vedoucí Zbrojovku stáhli na šest bodů. Zbrojovka i třetí Vlašim však mají zápas k dobru.

Foto: sklisen.com

Fotbalisté Líšně se radují z výhry nad Třincem.

Článek

„Radši ani nechci vědět, jak dlouho kluci vítězství v derby slavili. Raději jsem se už k povedenému utkání ani nevracel. Bylo to už za námi, a další zápasy následují v rychlém sledu. Každopádně však nebylo snadné hráče na Třinec namotivovat," tvrdí líšeňský kouč Milan Valachovič.

Upozorňoval svoje fotbalisty, že duel s Třincem bude úplně jiný než střetnutí s městským rivalem. „Bylo jasné, že Slezané budou mnohem víc zalezlí. Dlouho se nám nedařilo překonat jejich defenzívu. V prvním poločase jsme si ani nevytvořili pořádnou šanci. Chyběla nám trochu šťáva. Přesto jsem v pauze na kluky v kabině apeloval, aby byli i ve druhém poločase trpěliví a nenechali se vybláznit. Říkal jsem jim, že naše chvíle může přijít třeba až v sedmdesáté či osmdesáté minutě," prozradil.

Rozhodující moment utkání přišel ještě o něco dřív. Po rohu dorážel míč v 64. minutě zblízka do sítě kapitán Líšně Ševčík. Třinečtí poté museli otevřít hru a triumf týmu z brněnského předměstí zpečetil v závěru z brejku svojí premiérovou trefou v sezoně záložník Matocha. „Náročný duel jsme nakonec zvládli, za což hráčům děkuju," říká Valachovič.

Kdyby jeho mužstvo uhájilo druhé či třetí místo až do konce tohoto druholigového ročníku, získalo by právo startu v baráži o postup do nejvyšší soutěže. „Samozřejmě bychom za to byli rádi. Byl by to pro nás velký úspěch. Mluvit o tom teď je ale ještě předčasné. Před námi je spousta zápasů. Momentálně přemýšlíme o nadcházejícím střetnutí v Praze proti Dukle," hledí prozatím jen týden dopředu trenér Líšně.

Třinecké trápí opačné starosti. Na čtrnácté příčce druholigové tabulky mají na patnácté sestupové místo jen pětibodový náskok. „Vypadalo to, že zápas v Líšni spěje k bezbrankové remíze, ale bohužel jsme si nepohlídali jednu standardku, byť jsme se na ně důkladně připravovali," stýská si kouč Slezanů Martin Zbončák.

Plichta z Brna by podle něj byla z hlediska jeho mužstva zlatá. „Jsme zklamaní. Žádnou ostudu jsme ale neudělali. Líšeňští mají silný tým, tady jsme mohli jen získat. Musíme si uhrát záchranu v jiných utkáních," má už Zbončák v hlavě nadcházející domácí střetnutí s Táborskem.

Reklama

Související témata: