Hlavní obsah

Dukla - Chrudim 4:1Pražané si zastříleli a vedou tabulku, naopak Příbram doma znovu ztratila

Aktualizováno

Fotbalisté Dukly ve 4. kole druhé ligy rozstříleli Chrudim 4:1. Pražané si připsali třetí vítězství v ročníku a s deseti body vedou neúplnou tabulku. Na druhém místě je překvapivě Táborsko, které v druhém dopoledním utkání zvítězilo v Drnovicích nad domácím Vyškovem 1:0. Nedaří se exligové Příbrami, doma jen remizovala 2:2 s Varnsdorfem.

Foto: fkdukla.cz

Fotbalisté Dukly se radují.

Článek

Dukla, která v roce 2019 sestoupila z první ligy, potvrdila, že má v úvodu sezony dobrou formu. Zápas proti Chrudimi rozhodla za stavu 1:1 třemi góly na přelomu poločasů. Hosté na Julisce utrpěli třetí porážku v sezoně a s třemi body jim patří až 14. místo.

„Měli jsme slušný vstup do zápasu, kdy se nám podařilo i skórovat. Pak nás přibrzdilo vyrovnání, ale skvěle jsme zvládli závěr půle a přidali dvě branky. V kabině jsme si řekli, že chceme být dál aktivní. Tušili jsme, že potřebujeme dát ještě jeden gól. To se brzy stalo. Nelíbilo se mi, jak jsme závěr dohrávali, ale jinak jsem spokojený. Vítězství nám chutnají, je to znát na atmosféře v kabině. Ale nepřeceňujeme je, jsme pořád na začátku," hodnotí Bohuslav Pilný, trenér Dukly.

Táborsko ve středu nečekaně vypadlo v divizních Sedlčanech z domácího poháru, v druholigové soutěži si ale nadále udržuje dobrou formu. Jihočeši si připsali třetí vítězství po sobě, o kterém rozhodl v 87. minutě z penalty Tijani. Pokutový kop zahrával v drnovickém domácím azylu i vyškovský nováček druhé ligy, ale Ilko v 54. minutě brankáře Pecháčka nepřekonal.

Příbram doma nedokázala zdolat Varnsdorf. Zápas se lépe vyvíjel pro hosty, kteří se ujali vedení díky Ondráčkově trefě. Domácí však zásluhou Vávry a Pilíka skóre otočili. Do vítězného konce ho ale nedovedli, Varnsdorf dokázal v 73. minutě srovnat na konečných 2:2. Příbram po dvou porážkách bodovala, Varnsdorf navázal na předchozí dvě výhry remízou ze hřiště soupeře.

4. kolo druhé fotbalové ligy:
Dukla Praha - Chrudim 4:1 (3:1)
Branky: 13. Buchvaldek, 42. Peterka, 45. Kozel, 50. Faleye - 31. Hašek. Rozhodčí: Dubravský - Bureš, Líkař. ŽK: Peterka, Fábry - Kesner, Průcha. Diváci: 521
Vyškov - Táborsko 0:1 (0:0)
Branka: 87. Tijani z pen. Rozhodčí: Machač - Kotalík, Pečenka. ŽK: Fofana, Srubek, Němeček, Vintr - Navrátil, Provazník, Holiš, Vozihnoj. Diváci: 747.
Příbram - Varnsdorf 2:2 (1:1)
Branky: 29. Vávra, 49. Pilík - 9. Lauko, 72. Dordič. Rozhodčí: Křepský - Volf, Černojevič. ŽK: Pilík, Vávra - A. Richter, M. Richter, Kubista. Diváci: 866.

Reklama

Související témata: