Hlavní obsah

Dukla - Žižkov 1:2Pražské derby rozhodlo strhující nastavení, druhá Líšeň ztratila

Aktualizováno

Ani jeden z rivalů své velké ambice v letošní sezoně nenaplní, šlo však alespoň o druholigovou vládu nad Prahou. Fotbalisté Dukly v utkání 22. kola Fortuna Národní ligy podlehli Viktorii Žižkov 1:2, hosté dali oba góly až v nastavení a otočili skóre. Druhá Líšeň ztratila body po remíze 1:1 s Táborskem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Štěpán Šebrle z Dukly Praha během utkání 3. kola MOL Cupu proti Slavii.

Článek

Viktorce se podařil malý zázrak. Zápas se pro ni nevyvíjel dobře, od 78. minuty po proměněné penaltě z kopaček Sundaye Faleyeho prohrávala 0:1. Žižkovští však v nastavení vyrovnali díky zásahu Daniela Richtra a stejný hráč posléze dokonal obrat, když mířil přesně z hranice vápna. Dukla po čtyřech zápasech padla, Žižkov si připsal druhou výhru v řadě.

„Jsem šťastný za kluky, v závěru se nám povedla krásná otočka. Někdy musíte mít koule a jít na hranu, štěstí se k nám přiklonilo. Naše výkony jdou nahoru," pochvaluje si v rozhovoru pro ČT sport David Oulehla, trenér Viktorie.

„Vedli jsme. Kdybychom dali druhý gól, už by se soupeř nezvedl, mělo se rozhodnout mnohem dřív. Náš dobrý výkon ve druhém poločase se nesešel s výsledkem. Mladé zatracovat nebudeme, potřebujeme je dostat do zápasů," říká jeho protějšek Bohuslav Pilný.

Líšeň remizovala s Táborskem 1:1. Už v 8. minutě otevřel skóre utkání domácí Málek. Po necelé půlhodině hry rozvlnil síť za brankářem Veselým táborský Boula a srovnal. Ve druhé půli gól nepadl a hosté si z Brna odvezli důležitý bod v boji o záchranu. Líšeň naopak ztratila a na dostihnutí Hradce má už spíše teoretickou naději.

Blansko zvítězilo nad Chrudimí 4:1 a stále tak drží krok s týmy ve spodní polovině tabulky.

Třinec zvítězil nad Ústím nad Labem těsně 1:0. Jediný gól duelu vstřelil v prvním poločase po rohovém kopu Martin Foltyn. Třinec si na domácí půdě připsal třetí výhru v řadě a drží zde neporazitelnost pět zápasů, Ústí nad Labem naopak celkově počtvrté za sebou padlo.

Varnsdorf nedokázal udržet vedení a doma remizoval s Jihlavou 1:1. Severočechy poslal do vedení v 73. minutě Patrik Schön, ale osm minut před koncem srovnal na konečných 1:1 Filip Vedral. Varnsdorf se tak ani na pátý pokus nedočkal výhry, naopak Jihlava tři zápasy neprohrála.

Vlašim porazila poslední Vyšehrad 3:1 a po třech předchozích remízách tentokrát bodovala naplno. Polepšila si v tabulce na čtvrtou pozici. Šemíci se naopak již dříve stali prvním sestupujícím.

22. kolo druhé fotbalové ligy:
Dukla Praha - Viktoria Žižkov 1:2 (0:0)
Branky: 78. Faleye z pen. - 90.+2 a 90.+6 Richter. Rozhodčí: Denev - Váňa, Matoušek. ŽK: Peterka, Faleye - Žežulka, Sixta, Batioja, Pudil. Diváci: 89 (omezený počet).
Líšeň - Táborsko 1:1 (1:1)
Branky: 8. Málek z pen. - 29. Boula. Rozhodčí: Hanousek - Kříž, Vyhnanovský. ŽK: Ševčík, Pašek - Zadražil, Navrátil, Holiš, Tolno, Boula. Diváci 80 (omezený počet).
Varnsdorf - Jihlava 1:1 (0:0)
Branky: 73. Schön - 82. Vedral. Rozhodčí: Dubravský - Vodrážka, Poživil. ŽK: Hasil - Selnar. Diváci: 61 (omezený počet).
Třinec - Ústí nad Labem 1:0 (1:0)
Branka: 33. Foltyn. Rozhodčí: Batík - Pfeifer, Černoevič. ŽK: Adamuška, Samiec, Celba - Tvrdoň, Bílek, Miskovič, Strada. Diváci: 30 (omezený počet).
Blansko - Chrudim 4:1 (1:1)
Branky: 12. Buchta, 49. vlastní Vencl, 75. Žák, 86. Lhotecký - 25. Fofana. Rozhodčí: Szikszay - Volf, Lakomý. ŽK: Buchta, Žák, Bartolomeu, Aggoun - Verner. Diváci: omezený počet.
Vlašim - Vyšehrad 3:1 (2:1)
Branky: 3. Červenka, 22. Basey, 51. Breda - 3á. Suchan z pen. Rozhodčí: Křepský - Horák, Vejtasa. ŽK: Štochl, Zinhasovič, Křišťan - Alexandr, Kříž, Stropek. Diváci: 15 (omezený počet)

Reklama