Hlavní obsah

Řepka v roli manažera fotbalu v Mostě pomůže, věří ředitel komunikace a bavič Vladimír Hron

Mizérii mosteckého fotbalu má odvrátit personální zemětřesení. A hlavní osobností klubu, alespoň co se týče zvučného jména a dlouholetých hráčských zkušeností, se stává bývalý obránce Tomáš Řepka v pozici nového sportovního manažera! Tak vnímá velké rošády ve vedení druholigového Baníku Most nový ředitel komunikace Vladimír Hron, známý bavič a showman. „Chceme udělat maximum pro záchranu,“ říká v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Petr Horník, Právo

Tomáš Řepka se přesouvá ze hřiště do kanceláře.

Článek

Co si slibujete v Mostě od angažování Tomáše Řepky?

Tomáš přichází pomoci zdejšímu fotbalu. Byl osloven skutečně jen s tím, aby zaujal post sportovního manažera. A líbí se mu fakt, že si může vyzkoušet i druhou stránku fotbalové práce. Je to pro něj zajímavá výzva. Zná zákulisí fotbalu, a naskýtá se mu příležitost, aby se i nadále přiblížit k tomu, co dělal.

Mrzí vás, že už je po přestupním termínu a těžko můžete přivést nové hráče?

Mostecký klub potřebuje motivační prvky i z vlastních zdrojů. V kádru je spousta mladých hráčů a Tomáš Řepka bude mít za úkol přispět k jejich postupnému zabudovávání do týmu. Může pomoci a poradit i při trénincích. A ti kluci si třeba budou vážit toho, že se jim Tomáš takhle věnuje, když jim ukáže svoje fotbalové dovednosti. Takže to řeknu tak, že Řepka může být prospěšný mosteckému fotbalu, aniž by obouval kopačky při zápasech. Jen připomenu, že novým trenérem se stal Zbyněk Busta, který nahradil Michala Zacha.

Mostecký tým čeká domácí jarní premiéra v sobotu proti Viktorii Žižkov. Jak se těšíte?

Hlavně věříme, že terén umožní odehrání zápasu. Baník je v tabulce předposlední, ale hráči chtějí zvednout hlavu a vykročit k záchraně. Bude to těžké. Nicméně musíme doufat ve zlepšení a přejeme si, aby k tomu napomohlo i nynější zemětřesení v klubu.

Vy jste protřelý muž z prostředí showbyznysu. Co vás přivedlo k fotbalu ve druhé lize?

O mně se ví, že jsem Mostečák. A já se tím netajím, odkud pocházím. Do klubu mě teď přivedl dlouholetý kamarád ing. Radek Stehlík, který se stal generálním manažerem. A znám se i s jeho bratrem Antonem Stehlíkem, jenž v Mostě hrával a nyní byl jmenován sportovním ředitelem. Ptali se mně, jestli s nimi do toho půjdu, a já jim na to kývl.

Reklama

Související témata: