Hlavní obsah

Brno - Prostějov 4:1Řezníčkovy nůžky vyšperkovaly parádní vstup Zbrojovky do jara, Líšeň remizovala

Aktualizováno

Favorit hned v premiéře ukázal velkou sílu. Jarní část fotbalové Fortuna Národní ligy byla rozehrána v Brně, kam přijel Prostějov. Lídr soutěže začal po zimní přestávce přesvědčivým vítězstvím 4:1 a oplatil soupeři srpnovou porážku. Pod triumf Zbrojovky se dvěma góly podepsal Jakub Přichystal, kterého doplnili Michal Ševčík a Jakub Řezníček. Čestný zásah Hanáků vsítil zkraje druhé půle Jan Koudelka. Líšeň se remízou 2:2 v Ústí nad Labem posunula na druhou příčku, na Zbrojovku ztrácí 12 bodů.

Foto: fczbrno.cz

Jakub Řezníček uprostřed při děkovačce s fanoušky

Článek

První minuta nastaveného času věrně ilustrovala pohodu Zbrojovky. Zkušený Jakub Řezníček pohotovými nůžkami zády k brance uzavřel skóre na 4:1. Svým celkově 11. gólem v soutěži se v čele tabulky střelců dotáhl na Alijagiče, který se v zimě vrátil z Vlašimi do Slavie a další branky tak v druhé lize nepřidá.

Ještě podstatnější je, že svěřenci trenéra Dostálka navýšili vedení v čele tabulky na 12 bodů.

"Umíme hrát líp. Musíme vyladit náš stroj, aby fungoval lépe než tentokrát. Na druhou stranu, šlo o první jarní zápas po dvouměsíční zimní přestávce. Klíčový byl gól na 3:1, kterým jsme rychle zareagovali na snížení soupeře," hodnotí trenér Richard Dostálek pro ČT sport.

"Herně jsme nebyli tak špatní, ale vzadu jsme udělali příliš mnoho chyb. Zbrojovka nás předčila v důrazu i v obou šestnáctkách, takže výsledek je zasloužený," uznává jeho prostějovský protějšek Daniel Šmejkal.

Ústí nad Labem hostilo Líšeň, která šla ve 24. minutě zásluhou Zikla do vedení. Arma po změně stran povedenou pětiminutovkou klání otočila, když se v krátkém rozmezí trefili Tymošenko s Krobotem. Body se ale nakonec dělily. V 86. minutě vyrovnal na konečných 2:2 hostující Toutou Mpondo.

17. kolo druhé fotbalové ligy:
Brno - Prostějov 4:1 (2:0)
Branky: 37. a 50. Přichystal, 29. Ševčík, 90.+1 Řezníček - 48. Koudelka. Rozhodčí: Křepský - Dresler, Bureš. ŽK: Kopřiva, Kušej, Píchal (všichni Prostějov). Diváci: 3014.
Ústí nad Labem - Líšeň 2:2 (0:1)
Branky: 64. Tymošenko, 70. Krobot - 24. Zikl, 86. Toutou Mpondo. Rozhodčí: Starý - Leška, Černoevič. ŽK: Tymošenko - Jeřábek. Diváci: 623.

Reklama

Související témata: