Hlavní obsah

Žižkov - Sparta B 1:2Derby rozhodlo až nastavení, oslabená Viktoria padla. Varnsdorf jasně porazil Příbram

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Nedělní program 18. kola fotbalové Fortuna Národní ligy odstartovalo pražské derby mezi Žižkovem a rezervou Sparty. Poslední Viktoria neustála dlouhé oslabení a po gólu v nastavení nakonec prohrála 1:2. Varnsdorf porazil Příbram 3:0, Táborsko remizovalo s Vyškovem 1:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Martin Suchomel ze Sparty Praha během svého debutu v áčku v derby na Slavii.

Článek

Lépe do pražského derby vstoupili hosté, ve 23. minutě je poslal do vedení Turyna. Další komplikace přišla pro Viktorii v závěru poločasu, Aggoun inkasoval červenou kartu a poslal domácí do deseti. Krátce před pauzou ovšem poslední celek soutěže snížil, Kopičár proměnil pokutový kop.

Žižkov dlouho živil naději na bod. Letenští ale nakonec dlouhou hru v početní výhodě využili. Ve třetí minutě nastavení rozhodl o exportu tří bodů Pudhorocký. Svěřenci kouče Horňáka tak jsou v tabulce pátí. Žižkov je nadále poslední se čtyřbodovou ztrátou na Třinec.

Znovu došlo k derby bratří Gabrielů, Šimon na straně domácích hrál proti Adamovi. Trenér Horňák měl z kádru prvoligového áčka k dispozci ještě Polidara a Suchomela.

Varnsdorf porazil 3:0 Příbram a vrátil se na čtvrtou pozici před rezervu pražské Sparty, kterou v minulém kole přehrál stejným výsledkem. Severočechy nasměroval k pohodlnému triumfu dvěma góly v prvním poločase Bojan Dordič. Definitivní pojistku přidal pět minut po změně stran Patrik Schön. Příbram zůstala po své osmé porážce třináctá.

Táborsko remizovalo 1:1 s Vyškovem a prodloužilo své čekání na vítězství už na šest soutěžních utkání. Nováčka poslal do vedení ve 26. minutě Ondřej Vintr, za domácí srovnal sedm minut po pauze Petr Plachý. Obrat mohli ve velkých šancích dokonat Tijani, Krch či Plachý, Hanáci ale těžké chvíle přečkali a odvezli si z jihu Čech cenný bod. Oba soupeře tak dělí v tabulce nadále dva body - Táborsko (23) je deváté, Vyškov (21) jedenáctý.

18. kolo druhé fotbalové ligy:
Viktoria Žižkov - Sparta Praha B 1:2 (1:1)
Branky: 45.+3 Kopičár z pen. - 24. Turyna, 90.+3 Pudhorocký. Rozhodčí: Křepský - Podaný, Slavíček. ŽK: Voltr, Soungole, Pulpit (trenér) - Gelašvili, A. Gabriel, Jonáš, Pudhorocký. ČK: 38. Aggoun (Žižkov). Diváci: 2540.
Varnsdorf - Příbram 3:0 (2:0)
Branky: 23. a 41. Dordič, 50. Schön. Rozhodčí: Dorušák - Kotík, Mikeska. ŽK: Kvída (Příbram). Diváci: 453.
Táborsko - Vyškov 1:1 (0:1)
Branky: 52. Plachý - 26. Vintr. Rozhodčí: Adámková - Dresler, Žurovec. ŽK: Mach, Navrátil - Moučka, Olšanský. Diváci: 612.

Reklama

Související témata: