Hlavní obsah

Zbrojovka potřebuje profesionály. Zábranský začal řídit fotbal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Už byl pozdravit brněnské fotbalisty a absolvoval schůzku se sportovním manažerem Zdeňkem Psotkou. Libor Zábranský, který je i šéfem hokejové Komety, proniká do klubového dění ve fotbalové Zbrojovce, v níž se stal minulý týden s osmdesáti procenty akcií majoritním vlastníkem.

Foto: FC Zbrojovka Brno

Libor Zábranský (vpravo) debatuje se sportovním manažerem Zbrojovky Zdeňkem Psotkou.

Článek

„Teď je to z mé strany hlavně o manažerské práci. Zjišťuju si veškeré detaily a všechno si postupně vyhodnocuju. Fotbalové prostředí se od toho hokejového v mnohém liší, avšak lze najít spoustu průsečíků. Hlavně v řízení klubu. Troufnu si tvrdit, že v tomto směru mám dostatek zkušeností. Ty chci zúročit ve prospěch Zbrojovky,“ uvedl Zábranský pro klubový web.

Už ví, že bude potřeba posílit management Zbrojovky. „Ať už jde o sportovní, obchodní, nebo marketingový úsek. Do každé ze zmíněných oblastí je potřeba dosadit profesionály. Prostě správné lidi na správná místa,“ tvrdí.

Zábranský se poznává se sportovním manažerem brněnské Zbrojovky Zdeňkem Psotkou. „Určitě dojde k rozšíření jeho pravomocí. Zdeněk dostane volnou ruku, aby svůj tým mohl rozšířit a zároveň o věcech více rozhodoval,“ sdělil.

Jeho prvotním cílem je stabilizace aktuálně druholigového klubu. „A poté pochopitelně postup do nejvyšší soutěže. K tomu je potřeba navýšit rozpočet, aby měl sportovní úsek prostředky na angažování co nejkvalitnějších fotbalistů. V hokeji i ve fotbale vždy rozhodují hráči na hřišti. Klíčem k úspěchu je jejich přístup. Musí věřit tomu, co dělají. Nesmí mít hlavy dole,“ zdůraznil Zábranský.

Podle něj je budoucností Zbrojovky mládež. „Podle toho, jak to mám zatím načtené, je na špičkové úrovni,“ těší ho.

Hráči nesmí mít hlavy dole. Zábranský začal řídit i fotbalovou Zbrojovku

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.