Hlavní obsah

Zábranský prohru Zbrojovky kvůli chřipce neviděl. Podle Bartoňka neplnil Svoreň dohody

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První zápas po oznámení, že klub přebírá majitel hokejové Komety Libor Zábranský, brněnským fotbalistům nevyšel. Zbrojovka si připsala na svém stadionu s Opavou premiérovou porážku (0:1) pod vedením kouče Lukáše Kříže a v druholigové tabulce se jí opět přitížilo. Na jedenáctém místě má na patnáctou sestupovou příčku pouze čtyřbodový náskok.

Foto: FC Zbrojovka Brno

Nejlepší podzimní střelec Zbrojovky Jakub Řezníček (vpravo) se na jaře ani proti Opavě gólově neprosadil

Článek

Nový většinový vlastník Libor Zábranský léčil doma chřipku, a tak nepříjemnou domácí prohru na vlastní oči neviděl. Podle Kříže oznámil změnu na pozici majoritního majitele hráčům a realizačnímu týmu v kabině dosavadní vlastník Václav Bartoněk.

„Pana Zábranského osobně neznám. Jsem ale rád, že je majetková struktura klubu jasně daná a situace se v tomto směru uklidnila. Mně ovšem nepřísluší, abych se k tomu vyjadřoval. Považuju to za ukončenou věc,“ tvrdil Kříž, který usedl po odvolání Tomáše Polácha potřetí na lavičku Zbrojovky a nepovedlo se mu tentokrát navázat na domácí triumf nad Jihlavou a remízu na hřišti druhého Vyškova.

Brňané pod jeho vedením premiérově nevstřelili ani gól. „Bohužel jsme neproměňovali šance. Ani ty vyložené. Kluci ale zápas odmakali. Je vidět, že chtějí pracovat. Jsme naštvaní, avšak jdeme dál. Musíme se co nejlíp připravit na Příbram,“ myslel Kříž už na další druholigové střetnutí.

Na mizernou koncovku žehral i záložník Roman Potočný, který ve vyložené střelecké příležitosti trefil nohy opavského obránce na brankové čáře. „Chtělo to zamířit nahoru,“ věděl. „Takový zápas se mně vůbec nehodnotí lehce. Měli jsme v poločase vést 3:1 a měli bychom úplně jinou náladu. A podle mého názoru jsme měli kopat dvě penalty. Teď bohužel musíme hledět ve zbytku sezony v tabulce dolů,“ tušil, že domácí nezdar je pro brněnské mužstvo značnou komplikací.

Prozradil, že vstup Libora Zábranského do klubu nebyl před utkáním v šatně Zbrojovky rozhodně hlavním tématem diskusí mezi hráči. „Moc jsme se o tom nebavili. Jsme ale rádi, že se situace v tomto směru uklidnila,“ tvrdil i Potočný.

Někteří fanoušci brněnských fotbalistů jsou však jiného názoru. Mnozí z nich těžce nesou, že se většinovým vlastníkem nestal ředitel investiční společnosti Portiva Pavel Svoreň, jak avizovala předběžná dohoda. Tvrdé jádro příznivců Zbrojovky nezaujalo při duelu s Opavou svoje tradiční místo v kotli, a tak po většinu střetnutí byla víc slyšet početná skupina opavských fandů. Výzvu k tomu, aby brněnští příznivci, kteří nesouhlasí s oznámenými změnami, pověsili na protest klubové šály na plot, však vyslyšelo ve druhé půli pouze několik jednotlivců.

„My bychom byli samozřejmě šťastní, kdyby byli diváci naším dvanáctým hráčem. Pokud se ale rozhodnou jinak a nepodporují nás, nic s tím nenaděláme. Musíme se prát o dobrý výsledek i v té atmosféře, jaká na stadionu je,“ uvědomuje si Kříž.

Dosavadní majoritní majitel Zbrojovky Václav Bartoněk v rozhovoru pro Brněnský deník vysvětlil, proč z avizované transakce ohledně prodeje většinového balíku akcií Pavlu Svoreňovi nakonec sešlo. „Pan Svoreň bohužel neplnil dohody. Už první splátku uhradil se zpožděním a druhá, jejíž splatnost byla do 1. února, uhrazena nebyla vůbec. Jeho přístup byl liknavý. Takže jsem se dohodl s Liborem Zábranským, který mě svým zájmem příjemně překvapil. Věřím mu,“ tvrdí.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.