Hlavní obsah

Vlašim - Sparta B 1:1Táborsko nepřijelo, v Chrudimi se nehrálo. Juliš se trefil v tvrdé bitvě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Druhá nejvyšší soutěž má trochu zvláštní případ. Utkání 23. kola fotbalové Fortuna Národní ligy mezi Chrudimí a Táborskem nebylo sehráno v řádném termínu, protože hosté prostě nepřijeli. Jihočeši nahlásili dopravní komplikace na cestě k zápasu. O osudu utkání rozhodne řídící orgán soutěže v nejbližších dnech. Bitva týmů z předních příček tabulky mezi Vlašimí a Spartou B skončila 1:1 na góly i červené karty... Vlašim je druhá, Sparta B se dostala na třetí příčku před Líšeň, na kterou se bodově dotáhla také pátá Opava. Brno vede tabulku již o 14 bodů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Juliš ze Sparty Praha.

Článek

Hrát se mělo od 16:30, trávník ovšem zůstal osiřelý...

„V 15:30 nám Táborsko dalo na vědomí, že na utkání nedorazí z důvodu dopravní situace na dálnici D1. Dle mého názoru Táborsko nevyužilo všechny možnosti, jak se k utkání dostavit. Pro mě je nepochopitelné, že z Tábora do Chrudimi zvolí klub cestu přes dálnici D1," podivuje se na klubovém webu Tomáš Linhart, člen správní rady MFK Chrudim.

„Je zarážející, že půl hodiny před oficiálním začátkem zápasu se na sociálních sítích FC MAS Táborsko objeví náhradní termín neodehraného utkání, když má o náhradním termínu rozhodnout řídící orgán soutěže po dohodě obou klubů. O osudu neodehraného utkání rozhodnou příslušné orgány," poukazuje Linhart.

Vložené kolo přineslo i atraktivní souboj dvou mužstev z horních pater tabulky. Druhá Vlašim hostila čtvrtou rezervu Sparty a po remíze 1:1 uhájila před soupeřem svůj tříbodový náskok. Pražany poslal po deseti minutách do vedení Lukáš Juliš. Za domácí srovnal jen krátce po změně stran svou premiérovou trefou v soutěži Abdallah Gningue. Oba týmy dohrávaly o deseti. V závěru byl vyloučen domácí Jurásek, nedlouho po něm sparťan Polidar.

Pražská Dukla porazila v městském derby 3:1 Žižkov. Lépe do duelu vkročila Viktoria, kterou poslal po půlhodině hry do vedení Batioja. Domácí ale zvládli ještě před pauzou skóre otočit, když se v rozmezí čtyř minut prosadili Kovernikov s Kozlem. Výhru celku z Julisky pečetil ve druhé půli z pokutového kopu Souček.

Týden od výhry nad Ústím nad Labem slaví Příbram další důležité vítězství. Středočeši uspěli nejtěsnějším rozdílem na půdě Vyškova. Jedinou branku obstaral v 64. minutě ze značky pokutového kopu kapitán Tomáš Pilík.

Třinec remizoval 1:1 s Varnsdorfem. Vše podstatné se událo po změně stran. Slezany poslal v 52. minutě do vedení René Dedič, výhru ale domácí neslavili. V závěru nastavení vystřelil hostům bod Marek Richter. V tabulce třináctý Třinec bodoval na svém stadionu počtvrté v řadě. Severočeši jsou šestí.

Jihlava díky brance Vojtěcha Křišťála porazila Líšeň 1:0. Až do sedmdesáté minuty se hrálo ze bezbrankového stavu, avšak následně Vysočina zaúřadovala a nakročila ke šťastnému konci. Navíc když v 88. minutě nevyrovnal Jakub Černín, bylo o třech bodech rozhodnuto. Brňané tak opustili třetí pozici, na které je vystřídala rezerva Sparty.

Vedoucí Brno narazilo na trápící se Ústí nad Labem, které přehrálo 2:1. O osudu zápasu rozhodla koncovka prvního poločasu, během tří minut se prosadili Adam Fousek a Jakub Přichystal. I když se Severočeši trochu zvedli, dokázali v 77. minutě jen snížit trefou Ladislava Krobota. Zbrojovka tak má v čele tabulky náskok čtrnácti bodů před Vlašimí.

Ačkoliv Opava prohrávala, tak se jí povedlo souboj s Prostějovem otočit a zvítězit 2:1. Domácí celek zůstává v tabulce na páté pozici, Prostějov je devátý.

23. kolo druhé fotbalové ligy:
Vlašim - Sparta Praha B 1:1 (0:1)
Branky: 47. Gning - 10. Juliš. Rozhodčí: Adámková - Dohnálek, Mojžíš. ŽK: Jurásek, Svoboda, Breda, Hyský (trenér) - Polidar, Suchomel. ČK: 82. Jurásek, 84. Hyský - 84. Polidar. Diváci: 882.
Dukla Praha - Viktoria Žižkov 3:1 (2:1)
Branky: 35. Kovernikov, 38. Kozel, 60. Souček z pen. - 29. Batioja. Rozhodčí: Švagr - Mikeska, Žurovec. ŽK: Kovernikov, Peterka, Ruml - Sixta, Kopičár, Řezáč. Diváci: 750.
Vyškov - Příbram 0:1 (0:0)
Branka: 63. Pilík z pen. Rozhodčí: Kvítek - Caletka, Novák. ŽK: Matys, Štěpánek - Vilotič, Novotný. Diváci: 511.
Třinec - Varnsdorf 1:1 (0:0)
Branky: 52. Dedič - 90.+4 M. Richter. Rozhodčí: Nehasil - Machač, Matoušek. ŽK: Ba - Zbrožek. Diváci: 423.
Jihlava - Líšeň 1:0 (0:0)
Branka: 70. Křišťál. Rozhodčí: Ulrich - Poživil, Hádek. ŽK: Zoubele, Fila, Ritter, Vedral - Šumbera, Černín, Jeřábek. Diváci: 415.
Opava - Prostějov 2:1 (1:1)
Branky: 32. Helešic, 81. Janoščin - 11. Omale. Rozhodčí: Opočenský - Hurych, Černoevič. ŽK: Rychlý - Omale, Bartolomeu, Zukal. Diváci: 1713.
Zbrojovka Brno - Ústí nad Labem 2:1 (2:0)
Branky: 41. Fousek, 44. Přichystal - 77. Krobot. Rozhodčí: Radina - Pečenka, Kotalík. ŽK: Čermák, Hrabina - Miskovič, Čítek. Diváci: 2523.

Reklama

Související témata: