Hlavní obsah

U fotbalistů Ústí nad Labem skončil trenér Skála

Ústí nad Labem

Propad fotbalistů Ústí nad Labem na předposlední místo tabulky Fortuna národní ligy nezůstal bez odezvy. Vedení klubu odvolalo trenéra Jiřího Skálu, na svém postu končí i asistent Petr Fousek.

Foto: Josef Pešout

Trenér Jiří Skála skončil u fotbalistů Ústí nad Labem.

Článek

Ústecký celek měl celkem solidní vstup do sezóny, ale postupně jeho hra ztrácela kvalitu. Tým prohrával i na domácí půdě, například s Opavou 2:5 a s Viktorií Žižkov 0:3. Poslední kapkou, která ukončila působení trenérů, byla sobotní porážka 0:4 v Příbrami.

Trenér Skála vedl ústecké mužstvo od léta 2016. Po loňské sezóně se zdálo, že v silách týmu je v letošním ročníku navázat na osmé místo. Jenže aktuální krize spíše znamená hrozbu boje o záchranu. Pro Skálu to bylo první samostatné trenérské angažmá ve druhé lize, předtím vedl třetiligové Domažlice. Má ale za sebou i úspěšné asistentské působení ve Viktorii Plzeň, kde byl na střídačce i po boku Pavla Vrby v době, kdy Plzeň vyhrávala tituly, startovala v Lize mistrů a Evropské lize.

Vedení ústeckého klubu hodlá představit nového trenéra v úterý. Již v pátek hraje Ústí druholigový zápas s Hradcem Králové. Tohoto soupeře si může severočeský celek prohlédnout již při jeho úterním pohárovém duelu v MOL Cupu v nedalekých Teplicích.

Ústí je čtvrtým druholigovým klubem, kde se v průběhu sezóny měnil trenér. K této variantě se rozhodli už ve Frýdku Místku (nový kouč Josef Petřík), Vítkovicích (Ludevít Grmela) i ve Viktorii Žižkov (Bohuslav Pilný).

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.