Hlavní obsah

Unikátní případ. Mýtné brány zachránily Táborsko, trest nedostane

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Takový případ tady dlouho nebyl. Disciplinární komise zastavila řízení s fotbalovým klubem FC MAS Táborsko za podezření z porušení disciplinárního řádu v souvislosti s nedostavením se k utkání 23. kola druhé ligy na hřišti MFK Chrudim. Jihočechům pomohly mimo jiné také údaje o průjezdu jejich autobusu mýtnými branami a další záznamy o jeho pohybu.

Foto: fctaborsko.cz

Fotbalisté Táborska se radují, trest už jim nehrozí...

Článek

Zápas 23. kola Fortuna Národní ligy se měl hrát minulou středu od 16:30. Trávník ovšem zůstal osiřelý...

„V 15:30 nám Táborsko dalo na vědomí, že na utkání nedorazí z důvodu dopravní situace na dálnici D1. Dle mého názoru Táborsko nevyužilo všechny možnosti, jak se k utkání dostavit. Pro mě je nepochopitelné, že z Tábora do Chrudimi zvolí klub cestu přes dálnici D1," reagoval na klubovém webu Tomáš Linhart, člen správní rady MFK Chrudim.

Jihočeši jsou však z nejhoršího venku, disciplinární komise řízení proti nim zastavila.

„Obdrželi jsme vyjádření obou klubů. Hostující dodal dostatečné podklady včetně údajů o průjezdu autobusu mýtnými branami a dalších záznamů o pohybu autobusu. Současně jsme také získali informace od dopravní policie a mohli proto zcela přesně rekonstruovat časový průběh všech okolností," avizuje předseda komise Richard Baček.

„Vyhodnotili jsme situaci ze všech dostupných dokumentů tak, že výprava Táborska vyjela v dostatečném předstihu před začátkem utkání a nemohla předvídat rozsah a dopad závažných dopravních komplikací spojených s dopravní nehodou na dálnici D1. Z tohoto důvodu bylo disciplinární řízení s klubem Táborska zastaveno," vysvětluje.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Martin Kučera z Táborska během přípravného utkání na Spartě.

Pokud jde o nejvyšší soutěž, komise zahájila disciplinární řízení se Slavií Praha za nesportovní chování jejích fanoušků (použití pyrotechniky a poškození zařízení stadionu) v Jablonci. A také s Viktorií Plzeň za porušení povinností pořadatele (nevhodné pokřiky fanoušků a vhazování předmětů na hrací plochu) v utkání s Baníkem Ostrava.

Komise také zastavila řízení s fotbalistou Varnsdorfu Kristianem Zbrožkem, jehož rozhodčí chybně vyloučil v utkání druhé ligy proti Chrudimi. "Na základě zprávy delegáta a záznamu z utkání je zřejmé, že vyloučený hráč Zbrožek se přestupku vůbec nedopustil a došlo ke zjevné chybě rozhodčího spočívající v záměně identity hráče," poukazuje Baček. Místo Zbrožka dostal zákaz startu na jedno utkání Martin Kouřil, který měl být správně vyloučen.

Pokutu 5000 korun dostal záložník Líšně Jaroslav Málek za neukázněné chování při odchodu ze hřiště po vyloučení v utkání s Opavou. Kvůli vulgárním projevům ve stejném zápase zahájila disciplinárka řízení s asistentem trenéra Líšně Milanem Valachovičem.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články