Hlavní obsah

V záchranářském duelu 2. ligy rozhodl o remíze gólem brankář

PRAHA

Brankář Jakub Diviš rozhodl svým gólem v poslední minutě o nerozhodném výsledku sobotního duelu mezi týmy ohroženými sestupem z druhé ligy Spartou Krč a Ústím nad Labem. Diviš, který je v Krči od konce ledna na hostování z pražské Slavie, navíc pět minut před koncem chytil penaltu, kterou mohli hosté zvýšit na 3:1.

Článek

Krč zůstala po výsledku 2:2 v tabulce poslední s tříbodovou ztrátou na Severočechy, kteří se posunuli o skóre před Třinec na 14. místo.

První poločas záchranářského duelu gól nepřinesl, ale domácí v něm za soupeřem zaostávali a navíc brzy přišli o obránce Nešpora, který dostal červenou kartu bez předchozí žluté za tvrdý faul. Čtyři minuty po přestávce přesilovku proměnil ústecký Benčík a Severočechům vedení dodalo energii. Byli techničtější a rychlejší a po hodině hry vedli o dvě branky, poté co Fousek proměnil penaltu za faul.

Domácí to ale nezlomilo a už za šest minut snížil střelou v závaru před brankou Horkavý. Šance Krče mohly zcela pohasnout v 85. minutě, ale Fousek tentokrát ze značky pokutového kopu na Diviše nevyzrál. Domácí dostali příležitost k zoufalému náporu, do kterého se zapojil i brankář a po standardní situaci to byl on, kdo rozhodl o dělbě bodů.

Dukla doma podlehla Hlučínu

Fotbalisté Hlučína po třech remízách získali tři body, přestože na Julisce brzy prohrávali. Po kombinaci na jeden dotek mezi Svatonským a Kulvajtem otevřel v 11. minutě skóre Nečas technickou střelou z osmi metrů. Těsně před přestávkou mohli domácí zvýšit, ale po centru Svatonského netrefil před opuštěnou brankou míč Kulvajt a vzápětí Svatonský z vyložené šance minul.

Soupeř za to Duklu potrestal a gólem do šatny Pražany nalomil. Přetažený přímý kop vrátil od zadní čáry Švrček a Sáblík hlavou zblízka vyrovnal. Domácí mohli jít znovu do vedení, ale Kulvajt byl v brejku tísněn zezadu a trefil jen brankáře. Do rychlého protiútoku se pak dostali hosté, na jeho konci trefil míč ruku ležícího Rychlíka a nařízenou penaltu Sáblík proměnil.

V hektickém závěru nejprve minul z blízka domácí Palša a už po základní hrací době hlavičkoval jeho spoluhráč z obrany Kunc těsně nad. V páté minutě nastavení Hlučínští vybojovali na polovině Dukly míč a náhradník Bohdan dalekonosným obloučkem vstřelil třetí gól.

Dukla čeká na domácí vítězství od 20. října, kdy porazila Sokolov, na jaře dosud na Julisce třikrát remizovala.

Sparta Krč - Ústí nad Labem 2:2 (0:0)
Branky: 65. Horkavý, 90. Diviš - 49. Benčík, 59. Fousek. Rozhodčí: Matějek - Slavík, Santarius. ŽK: Diviš, Šmerda - Džuban, Hanzlík. ČK: 22. Nešpor (Krč). Diváci: 268.
Krč: Diviš - Soukup, Nešpor, Horkavý, Kordiak (77. Houštecký) - Dubský, Hubený, Dejmek (59. Matějka), Šmerda, Bureš (81. Tomko) - Pikl. Trenér: Šimurka.
Ústí nad Labem: R. Novák - Džuban, Valenta, Pimpara, Benčík (76. Mašanský), Vondrášek (90. T. Novák), Fousek - Šmerda (79. Procházka), Dvořák, Mahmutovič, Hanzlík. Trenér: Habanec.
Dukla Praha - Hlučín 1:3 (1:1)
Branky: 11. Nečas - 45. a 74. z pen. Sáblík, 90.+5 Bohdan. Rozhodčí: Mikel - Pelikán, Dobrovolný. ŽK: Rada - Sáblík. Diváci: 311.
Dukla Praha: Rada - Buryán (78. Kunc), Palša, Kuděla, Rychlík - Michal, Hubka, Adam, Svatonský - Kulvajt, Nečas (84. Hanus). Trenér: Bittengel.
Hlučín: Kosmál - Kopecký, Sáblík, Švrček, Barcal - Žižka, Melecký (68. Kovář), Prokeš, Koubek (63. Moravčík) - Galajda, Vaculík (81. Bohdan). Trenér: Samec.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články