Hlavní obsah

Více turnaj než sezona. Prim budou hrát týmy s širokými kádry, tuší trenér Chrudimi

Chrudim

Většina profesionálních fotbalistů v České republice se začátkem týdne v omezené míře ve skupinách maximálně po osmi vrátila do tréninku, který přerušila pandemie nového typu koronaviru. K úvodní společné přípravě po více než měsíci individuálního programu v domácích podmínkách se sešli také hráči MFK Chrudim.

Foto: mfkchrudim.cz

Fotbalisté MFK Chrudim v době klasických společných tréninků.

Článek

Realizační tým před pondělní premiérou rozdělil mužstvo do skupin, které budou v rozlehlém areálu Letního stadionu pravidelně rotovat.

„Budeme pracovat na individuální technice, částečně můžeme cvičení zaměřit i takticky. Není to ideální, ale i tak je to pro všechny vzpruha. Fotbal je přece týmový sport, vše je lepší než běhání po lese," s úsměvem líčí pro klubový web trenér Jaroslav Veselý.

Dlouhodobější plány si ovšem nedělá. Nic zatím není jasné. Nařízení se mohou uvolnit dříve, nebo přesně naopak. Předběžný start soutěže je naplánován až na začátek června.

„Je to dlouho, hlavní bude udržet mysl. Termín se může měnit, je to nápor na psychiku," poukazuje kouč Chrudimi.

Rozhodnout může umění rotace

Pokud by druhá nejvyšší soutěž v dohledné době začala, bude se muset dohrát v co nejkratším čase. S podobnou situací se Veselý jako trenér nikdy nesetkal.

„Pro nás je to velké novum. Bude záležet, jak který tým dokáže s hráči rotovat," tuší budoucí základ úspěchu v závěru ročníku.

„Bude to více turnaj než sezona. Prim budou hrát týmy s širokými kádry. I proto jsem rád, že se nám podařilo přes zimu kvalitně posílit," kvituje trenér Veselý.

„Na jedenáct hráčů šest zápasů za čtrnáct dní prostě není možné odehrát," je mu jasné.

Ve druhé lize se stačilo odehrát jen úvodní jarní kolo.

Reklama

Související témata: