Hlavní obsah

Hradec - Vyšehrad 0:0Votroci nečekaně ztratili první body

Fotbalisté Hradce Králové v předehrávce 5. kola druhé ligy nečekaně jen remizovali bez branek s Vyšehradem, který odehrál první soutěžní zápas po téměř měsíční pauze způsobené výskytem koronaviru v týmu. Domácí Votroci po úvodních čtyřech výhrách poprvé v sezoně ztratili body, vedení v tabulce si však i po tomto kole udrží.

Článek

Vyšehrad nehrál soutěžní utkání od 30. srpna, protože se v jeho kádru už podruhé rozšířil koronavirus. Pražský celek oba dosud odehrané zápasy v druholigové sezoně prohrál shodně 0:3, Hradci však navzdory papírovým předpokladům nečekaně vzdoroval. V druhé půli se sice dostal pod obrovský tlak, ale všechny domácí šance přežil. Jednou hostům pomohla branková konstrukce.

„Jednoznačně zklamání, ale myslím si, že není za co se stydět. Efektivita nás stála dva body," hodnotí záložník Jakub Rada, který patřil k nejaktivnějším hráčům na hřišti. „Ztráta nás nesmí zlomit, šancí jsme měli spoustu, ale bohužel to tam nespadlo," přidává se brankář Patrik Vízek.

„Vypracovali jsme si minimálně čtyři, pět stoprocentních příležitostí, ale nebyli produktivní, nedokázali jsme je proměnit. Zkoušeli jsme všechno možný, ale nebylo nám souzeno," lituje kouč Zdenko Frťala.

Fotbalová Fortuna Národní liga - 5. kolo:
Hradec Králové - Vyšehrad 0:0
Rozhodčí: Houdek - Hrabovský, Lakomý. ŽK: Leibl - Alexandr, Galuška, Nitrianský, Kubala, Pouček. Diváci: 750 (limit 2000 diváků na stadionu).

Reklama