Hlavní obsah

Chrudim - Táborsko 1:0Východočeši zvládli dohrávku a posunuli se na třinácté místo

Aktualizováno

Fotbalisté Chrudimi porazili v dohrávce 23. kola Fortuna Národní ligy Táborsko 1:0 a bodovali podeváté za sebou. Uzavřel se tak nevšední případ. Jihočeši kvůli dopravním problémům k utkání v původním termínu vůbec nedorazili a hrozil jim trest. Disciplinární komise však řízení s Táborskem kvůli podezření z porušení disciplinárního řádu v souvislosti s nedostavením se k zápasu zastavila. Jihočechům pomohly mimo jiné také údaje o průjezdu jejich autobusu mýtnými branami a další záznamy o jeho pohybu.

Foto: mfkchrudim.cz

Fotbalisté Chrudimi se radují.

Článek

Jihočeši vzbudili rozruch, k druholigovému duelu vůbec nedorazili. Dokázali však zdůvodnit, proč se tak stalo.

„Táborsko dodalo dostatečné podklady včetně údajů o průjezdu autobusu mýtnými branami a dalších záznamů o pohybu autobusu. Současně jsme také získali informace od dopravní policie a mohli proto zcela přesně rekonstruovat časový průběh všech okolností," poukázal předseda disciplinární komise Richard Baček.

„Vyhodnotili jsme situaci ze všech dostupných dokumentů tak, že výprava Táborska vyjela v dostatečném předstihu před začátkem utkání a nemohla předvídat rozsah a dopad závažných dopravních komplikací spojených s dopravní nehodou na dálnici D1. Z tohoto důvodu bylo disciplinární řízení s klubem Táborska zastaveno," vysvětlil.

V Chrudimi se tedy hrálo v novém termínu. Jediný gól zápasu vstřelil po půlhodině útočník Východočechů Firbacher, který se trefil hlavou po centru Sokola. Svěřenci trenéra Kronďáka se v tabulce druhé nejvyšší soutěže posunuli před Třinec na třinácté místo. Bodově se zároveň dotáhli na dvanáctý Vyškov a popáté v řadě neinkasovali. Táborsko zůstalo deváté.

23. kolo druhé fotbalové ligy:
Chrudim - Táborsko 1:0 (1:0)
Branka: 34. Firbacher. Rozhodčí: Berka - Pfeifer, Vyhnanovský. ŽK: Kesner, Koželuh - Kosek, Mach. Diváci: 965.

Reklama

Související témata: