Hlavní obsah

Jihlava - Pardubice 1:0Vysočina po sestupu zvítězila v druhé lize i podruhé

Praha

Jihlavští fotbalisté zvítězili i v druhém kole druhé ligy a po domácí výhře 1:0 nad Pardubicemi vedou tabulku. Poslední je Sokolov, který naopak po porážce 0:2 ve Vítkovicích podruhé neuspěl.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Jihlavy Martin Svědík.

Článek

Jihlava v úvodním kole vyhrála v Brně v duelu sestoupivších týmů nad domácí Zbrojovkou a poradila si i s Pardubicemi. Vysočině stačil k tříbodovému zisku jediný gól, který ve 14. minutě dal střelou zpoza velkého vápna Klobása, který nedávno přišel z Mladé Boleslavi. Hosté pak měli převahu, ale brankáře Vejmolu příliš neohrožovali.

„Věděli jsme, že nás čeká velice nepříjemný soupeř, který v uplynulém ročníku II. ligy skončil třetí. Absolvovali jsme zápas, v němž jsme si ověřili, co bude soutěž obnášet, a střetli se s týmem, který je v lize možná vůbec nejlepší," poukazuje na klubovém webu trenér Martin Svědík.

Jeho Vysočina vstoupila do sezóny plným ziskem šesti bodů. „Kolik máme bodů, zatím nesleduju. Zajímá mne kvalita soupeřů a naše adaptace na II. ligu. Kluci si ověřili, že jedině naší poctivou hrou, kterou jsme předváděli v prvním poločase v Brně, můžeme vyhrávat a dostat se do popředí tabulky. V momentě, kdy z náročného stylu hry ustoupíme, tak nás soupeř okamžitě ztrestá," zdůrazňuje Svědík.

Úvodní čtvrthodina určila konečné skóre i v utkání Vítkovic se Sokolovem. Po rychlých gólech Maceje a Motyčky už ostravský tým nevykolejilo ani zranění brankáře Květona, místo nějž odchytal druhý poločas náhradník Šustr.

2. kolo druhé fotbalové ligy:
Jihlava - Pardubice 1:0 (1:0)
Branka: 14. Klobása. Rozhodčí: Jílek - Kotalík, Pečenka. ŽK: Zoubele, Turyna - Mužík, Čelůstka. Diváci: 1680.
Jihlava: Vejmola - Vaculík, Tlustý, Štěpánek, Schumacher - Ljovin - Fulnek, Urblík (74. Machuča), Zoubele - Jiří Klíma (82. Javůrek), Klobása (85. Turyna). Trenér: Svědík.
Pardubice: Knobloch - Prosek, Šejvl, Jakub Klíma, Čelůstka - Jeřábek - Mužík, Tischler (61. Kovář), A. Fousek (84. Kašiar) - Černý (71. Sokol), Petráň. Trenér: Novotný.
Vítkovice - Sokolov 2:0 (2:0)
Branky: 9. Macej, 15. Motyčka. Rozhodčí: Dubravský - Horák, Batík. ŽK: Motyčka, Ožvolda, Pašek - Machek, Vávra. Diváci: 697.
Vítkovice: Květon (46. Šustr) - Celba, Mikula, Cverna, Hýbl - Pašek, Ožvolda (83. Holiš), Motyčka, Vasiljev - Macej (74. Mrázek), Mišinský. Trenér: Balcárek.
Sokolov: Belaň - Ruml, Stropek, Mišůn, Beránek - Machek (58. Štípek), Hlavatý (46. Glaser) - Kosak (71. Voleský), Vávra, Jakub Dvořák II. - Vašíček. Trenéři: Hejret a Horváth.

Reklama

Související témata: